Ιερώνυμος: Χρειαζόμαστε καλούς νόμους αλλά με κριτήριο το συμφέρον των ανθρώπων

Ιερώνυμος: Χρειαζόμαστε καλούς νόμους αλλά με κριτήριο το συμφέρον των ανθρώπων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας, που ήδη έχουν δημόσια εκφραστεί, τάχθηκε για μία ακόμη φορά αναφορικά με το νόμο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά τον αγιασμό τον οποίο τέλεσε σήμερα στον Αρειο Πάγο.

«Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές. Και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής» ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου, ενώ για τους δικαστικούς λειτουργούς ο κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε σε όσα είπε κατά τον αγιασμό- τελείται κάθε χρόνο – στο ανώτατο δικαστήριο σημειώνοντας με έμφαση: «καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού.»

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιωργος Σάρλης .

Ο κ. Κοντονής εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όταν ρωτήθηκε για το θέμα της Ηριάννας, παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή