Αίσια έκβαση στη διαπραγμάτευση για το TETRA

Αίσια έκβαση στη διαπραγμάτευση για το TETRA

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος μπήκε στο σίριαλ της παραλαβής και λειτουργίας του ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας (TETRA) της ΕΛ.ΑΣ., καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του  Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οριστικοποιήθηκαν μετά από διαπραγματεύσεις οι όροι  της εγκατάστασης και χρήσης του συστήματος, που αρχικά είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στις αρχές του 2015 από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το συμβατικά συμφωνηθέν ποσό της ετήσιας συντήρησης μειώθηκε από 2.200.000 ευρώ σε 1.600.000 ευρώ, ενώ η εγκαταστάτρια εταιρία θα προβεί αντισταθμιστικά σε δωρεά σημαντικού αριθμού αστυνομικών αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται πως όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία πάγωσε στο πλαίσιο ελέγχου της νομιμότητας της σύμβασης. Ειδικότερα, αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν ότι «οι συμβάσεις υπεγράφησαν βιαστικά δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με συνέπεια να υπάρχουν κενά και δυσκολίες στην υλοποίησή τους». Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος υπουργός, Ν. Τόσκας είχε ζητήσει να μειωθεί το τίμημα, καθώς το κόστος ήταν σημαντικά υψηλό, αλλιώς θα έστελνε την σύμβαση στη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή