Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την όπερα «Ηλέκτρα» του Ρίχαρντ Στράους σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, στις 8 μ.μ. στο ΚΠΣΝ.

• Παρουσίαση της έκδοσης «Γαμήλια έθιμα των Βλαχοχωρίων της Πίνδου. Πρώιμες λαογραφικές καταγραφές φοιτητών του Ν. Γ. Πολίτη» (Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών) στις 7 μ.μ. στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών.

• Εναρξη του 30ού Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου με τη βωβή ταινία «Μισαλλοδοξία» του D.W. Griffith συνοδεία ζωντανής μουσικής του Νίκου Πλάτανου, στις 7.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

• Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Δαβέττα «Ωστικό κύμα» (εκδ. Πατάκη) στις 7.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32).

• Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφικού και αρχειακού υλικού «#NeapolisAthina: και τώρα και τότε» στις 8.30 μ.μ. στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22).

• Συναυλία του σχήματος Takim με τίτλο «Το μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού: Βαλκάνια, Πόλη, Σμύρνη, Αμερική», στις 2 μ.μ., στην Aula της Φιλοσοφικής Σχολής.

• Δωρεάν ξενάγηση με θέμα «Βυζαντινή Αθήνα» διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων. Συνάντηση στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Δυνάμεως (Μητροπόλεωςκαι Πεντέλης, δηλώσεις συμμετοχής στην πλατφόρμα www.opandaxenagiseis.gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή