Αρχές Νοεμβρίου θα επιλεγεί ο νέος επικεφαλής της Fed

Αρχές Νοεμβρίου θα επιλεγεί ο νέος επικεφαλής της Fed

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλησιάζει απ’ ό,τι φαίνεται η ημέρα που θα αντικατασταθεί η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γέλεν, καθώς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιλέξει τον διάδοχό της πριν από το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Ασία, δηλαδή στις αρχές Νοεμβρίου. Την Πέμπτη, ο κ. Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με την κ. Γέλεν, ενώ την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσει και για τους υπόλοιπους τέσσερις διεκδικητές της θέσης. Υπενθυμίζεται ότι η θητεία της κ. Γέλεν λήγει στις 3 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Γκάρι Κον, επικεφαλής σύμβουλος οικονομικών υποθέσεων του κ. Τραμπ, και ο πρώην διοικητής της περιφερειακής Fed Κέβιν Γουάρς είναι συνυποψήφιοι της κ. Γέλεν. Αυτήν όμως τη θέση διεκδικούν και ο νυν διοικητής της περιφερειακής Fed Τζερομ Πάγουελ, καθώς και ο καθηγητής Οικονομικών στο Standford University Τζον Τέιλορ. Μάλιστα, όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η επιλογή του Τζον Τέιλορ ερμηνεύεται και ως πρόκριμα για αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα δείξει μεγαλύτερη ευελιξία κατά την εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής σε σχέση με όσα υποστηρίζει στις ακαδημαϊκές του δημοσιεύσεις.

Η συνάντηση που είχε ο κ. Τραμπ με τον κ. Τέιλορ διεξήχθη από ό,τι φαίνεται σε πολύ θετικό κλίμα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να εντυπωσιάζεται από τις ικανότητες που επέδειξε ο κ. Τέιλορ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους. Στο άκουσμα αυτής της είδησης, το δολάριο σημείωσε άνοδο, ενώ οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων υποχώρησαν. Σε πρόσφατη έρευνα που έκανε το πρακτορείο Reuters, κάποιοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ο κ. Πάουελ είναι ίσως ο επικρατέστερος αντικαταστάτης της Τζάνετ Γέλεν στη Fed.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή