ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνοαμερικανική Ένωση: Συνέδριο για τη μεταρρύθμιση στη σύγχρονη Ελλάδα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Περισσότεροι από 40 διακεκριμένοι ομιλητές συνομιλούν μεταξύ τους και με το κοινό, προσεγγίζοντας το ζήτημα της μεταρρύθμισης, στο συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση, στις 20-22 Οκτωβρίου 2017.

Η μεταρρύθμιση, ως το αίτημα για συνολική προσαρμογή στις απαιτήσεις της νεωτερικότητας και της ένταξης στον σύγχρονο κόσμο, υπήρξε από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, «γίνεται μία προσπάθεια να ξεκινήσει ένας διάλογος με το κοινό εκείνο που έχει διάθεση για μεταρρυθμίσεις».
Ακριβώς για την μεταρρύθμιση αυτή επιθυμούν να ανοίξουν διάλογο οι οργανωτές του συνεδρίου, στη βάση 7 θεματικών αξόνων:
- Διεθνές περιβάλλον - Διεθνή πρότυπα
- Κράτος/πολιτικοί θεσμοί
- Σχέση πολιτικής ιδεολογίας & πολιτικής πράξης
- Ο ρόλος της κοινωνίας
- Οικονομία
- Πνευματικές αναζητήσεις
- Χώρος και αστικό περιβάλλον

Το συνέδριο με τίτλο: «Αναζητώντας τη μεταρρύθμιση στη νεότερη και σύγχρονη Ελλάδα» πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) και τις εκδόσεις της Εστίας, Μεταίχμιο, Άγρα, Παπαδόπουλος, Πατάκη, Gutenberg, Νεφέλη, Μέλισσα, Καστανιώτη και Μελάνι.

Η Νέαπολη της Αθήνας

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων δράσης της ένωσης, εγκαινιάζεται σήμερα, στις 8:30 το βράδυ, στις δύο αίθουσες γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, η έκθεση που αναδεικνύει το παρελθόν της Νεάπολης, μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό που παραχώρησαν κρατικά και ιδιωτικά αρχεία, ιδρύματα και ιδιώτες. Παράλληλα, εγκαινιάζεται και ομαδική εικαστική έκθεση 31 σύγχρονων καλλιτεχνών που κατοικούν ή έχουν σχέση με την περιοχή.
Η έκθεση, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λουίζας Καραπιδάκη, θα διαρκέσει έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ