Αμυνα, ενέργεια και εμπόριο στη συνάντηση Πενς – Τσίπρα στον Λευκό Οίκο

Αμυνα, ενέργεια και εμπόριο στη συνάντηση Πενς – Τσίπρα στον Λευκό Οίκο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς  στον Λευκό Οίκο με την οποία ο κ. Τσίπρας κλείνει τον κύκλο επαφών του στην Ουάσινγκτον. «Με τον Ελληνα Πρωθυπουργό συζητήσαμε ζητήματα άμυνας, ενέργειας, εμπορικών συναλλαγών σε συνέχεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο Τραμπ», έγραψε ο κ. Πενς σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από την πλευρά του, o κ. Τσίπρας τόνισε ότι με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ «αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις», ενώ σε σχόλιό στο ίδιο μέσο υπογράμμισε ότι «οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά και αμυντικά».

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει έπειτα από την συνάντηση σε γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες, το οποίο παραθέτει το Business Council for International Understanding, ενώ το το πρόγραμμά του και η πενθήμερη επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ θα κλείσει με ομιλία που θα απευθύνει 21:30 στο Brookings Institution. Ο κ. Τσίπρας 8α αναχωρήσει απευθείας για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με επενδυτές και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, παρουσία και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή