ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Υποψήφια για την προεδρία η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σαμπτσάκ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την υποψηφιότητα της για την προεδρία της Ρωσίας ανακοίνωσε η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σαμπτσάκ, με ανακοίνωση της στην προσωπική της ιστοσελίδα. «Με λένε Ξένια Σαμπτσάκ... Θέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ρωσίας», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της, η οποία συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο. 

Ταυτόχρονα, στην ανοιχτή της επιστολή, την οποία δημοσιεύσε η εφημερίδα Vedomosti και στην οποία εξηγεί εκτενώς τους λόγους που βρίσκονται πίσω από την απόφαση της, η 35χρονη Σαμπτσάκ, κόρη του εκλιπόντος δημάρχου του Λένινγκραντ, παρουσιάσε τον εαυτό της ως «υποψήφια εναντίον όλων».

«Αρκετά σιώπησα. Εδώ και μερικούς μήνες το σκέφτομαι. Και όχι επειδή έτσι είναι οι γυναίκες, που όλα τα υπολογίζουν, αλλά επειδή είμαι έτσι εγώ και όλες τις ευκαιρίες τις αντιλαμβάνομαι σαν πρόκληση. Στα πέντε χρόνια που πέρασαν από τις διαμαρτυρίες του 2012, έχω διαμορφώσει πλήρως τις πολιτικές μου αντιλήψεις και είμαι έτοιμη να τις παρουσιάσω σε οποιοδήποτε, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή της. 

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «καθένας από εμάς μπορεί και πρέπει να πει τις απόψεις του, να εκφράσει τις διαφωνίες του με την εξουσία, η οποία δεν θέλει να αλλάξει για ένα τέταρτο του αιώνα, την διαφωνία για την καταρρέουσα παιδεία και ιατρική περίθαλψη, την τερατώδη διαφθορά και προπαγάνδα που έχει ποτίσει ολόκληρη την κοινωνία, από το αγροτικό σχολείο έως το Κρεμλίνο, για την αυθαιρεσία των σωμάτων ασφαλείας, για τον πόλεμο και την διεθνή απομόνωση».

Στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της, αναφέρονται εδώ και αρκετό διάστημα αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που είχαν δει το φως της δημοσιότητας είχε αναφέρει ότι «η Ξένια πληροί όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει το Σύνταγμα μας και μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και να διεκδικήσει την προεδρία».
Σύμφωνα με ην εφημερίδα Vedomosti, πηγή προσκείμενη στο Κρεμλίνο είχε δηλώσει ότι η Σαμπτσάκ είναι «ιδανική υποψήφια». 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ