Τσάμπιονς Λιγκ: Ποδόσφαιρο διαφορετικών κόσμων…

Τσάμπιονς Λιγκ: Ποδόσφαιρο διαφορετικών κόσμων…

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρέα του εκπληκτικού Μέσι επέβαλε τους δικούς της κανόνες χθες βράδυ στο «Καμπ Νου», επικρατώντας του Ολυμπιακού με 3-1 για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, o οποίος αποθεώθηκε από τους 2.500 Ελληνες που βρέθηκαν στη Βαρκελώνη, ήταν ανώτερη ακόμη και όταν έπαιξε με παίκτη λιγότερο.

Λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενο το σχήμα που προτίμησε ο Λεμονής για να κάνει αποτελεσματικότερη την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Σε σύστημα 4-5-1 είχε τον Προτό κάτω από τα δοκάρια, τους Κούτρη, Μποτία, Νικολάου και Ελαμπντελαουί στην άμυνα. Μπροστά τους ήταν οι Ρομαό, Ζιλέ, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος και Καρσελά, με τον Οφόε μοναδικό προωθημένο.

Με τη σέντρα οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έκλεισαν τους «ερυθρόλευκους» στο μισό γήπεδο, αναζητώντας τρόπους για να διασπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας που είχε επιλέξει ο Λεμονής. Με τη συμπλήρωση 18 λεπτών, αρκετοί οπαδοί της Μπαρτσελόνα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας. Τότε ήταν που οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Νικολάου. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να ελέγχει το ματς και να χάνει ευκαιρίες. Σημαντικότερη όλων, η κεφαλιά του Παουλίνιο στο οριζόντιο δοκάρι στο 25΄. Τρία λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα. Ο Ντεολοφέου γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και ο Πικέ την έστειλε στα δίχτυα με το χέρι. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ και απέβαλε τον Πικέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε δεχθεί την πρώτη στο 11΄), υποχρεώνοντας την Μπαρτσελόνα να συνεχίσει τον αγώνα με παίκτη λιγότερο. Παρ’ όλα αυτά, οι «Καταλανοί» ήταν εκείνοι που βρήκαν τα γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο, με εκτέλεση φάουλ του Μέσι στο 60΄ και σουτ του Ντινιέ στο 64΄. Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στο 89΄ με κεφαλιά του Νικολάου.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντίνιε, Μπουσκέτς (80΄ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (67΄ Ράκιτιτς), Παουλίνιο, Ντεουλοφέου (46΄ Μασεράνο), Σουάρες, Μέσι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Μποτία, Ρομαό, Νικολάου, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Ζιλέ (55΄ Τζούρτζεβιτς), Ζντιέλαρ, Καρσελά (65΄ Πάρντο), Ανδρούτσος, Οτζίτζα (70΄ Φορτούνης). Στο άλλο ματς στο Τορίνο, η Γιουβέντους επικράτησε της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με 2-1.

• Την ήττα με 5-0 γνώρισε η ομάδα νέων του Ολυμπιακού από την αντίστοιχη της Μπαρτσελόνα στο «Μίνι Εστάντι» της Βαρκελώνης για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Youth League. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας νίκησε τη Γιουβέντους με 4-1 μέσα στο Τορίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή