Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα ανόδου ήταν η χθεσινή για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ειδικά ο FTSE 250 έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ με κέρδη της τάξεως του 0,6% στις 20.263,1 μονάδες. Θετικό ρόλο στη χθεσινή συνεδρίαση διαδραμάτισε πρόβλεψη της Thomson Reuters για ενίσχυση της κερδοφορίας των εισηγμένων ευρωπαϊκών εταιρειών κατά 4,5% το τρίτο τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το ίδιο διάστημα ένα χρόνο πριν. Στην αμερικανική αγορά, πριν από το κλείσιμό της, ο δείκτης Dow Jones είχε ξεπεράσει ακόμα μία φορά τις 23.000 μονάδες με άνοδο 0,68%.

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε και ο S&P με άνοδο 0,08%. Κύριος παράγοντας, ο οποίος επηρέασε ευνοϊκά τους επενδυτές ήταν τα κέρδη της ΙΒΜ και η προσδοκία ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορέσει να προωθήσει αποτελεσματικά τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις. «Εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις εμφανίζουν υγιή κερδοφορία, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, ενώ η οικονομική ανάπτυξη είναι σταθερή στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο», παρατηρεί ο Ομάρ Αγκιλάρ, επικεφαλής του τμήματος χρηματιστηριακών επενδύσεων της Charles Schwab Investment Management. «Οι επικείμενες ανακοινώσεις από την ΕΚΤ, αλλά και εκείνες από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) τον Δεκέμβριο θα έχουν αντίκτυπο στο αγοραστικό ενδιαφέρον». Χθες, στη δημοσίευση της Μπεζ Βίβλου, της έκθεσης της Fed για την οικονομία των ΗΠΑ, αναφέρεται ότι αυτή αναπτύχθηκε με συγκρατημένο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο έως τις αρχές Οκτωβρίου παρά τους τυφώνες, αλλά δεν υπήρξαν ενδείξεις αναθέρμανσης του πληθωρισμού.

Στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 είχε εμφανίσει άνοδο 0,22%, ενώ ο διεθνής δείκτης MSCI, ο οποίος παρακολουθεί τους δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο, ενισχύθηκε 0,11%. Στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχώρησε από τα υψηλά επίπεδα των τελευταίων 3 εβδομάδων, εξαιτίας της απροσδόκητης αύξησης των αποθεμάτων βενζίνης και πετρελαίου στις ΗΠΑ. Το Brent απώλεσε 0,055 της αξίας του στα 57,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αμερικανική αγορά το αργό Νέας Υόρκης είχε πτώση 0,25% στα 51,75 δολάρια το βαρέλι. Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε πέμπτη ημέρα στη σειρά ως προς ένα καλάθι άλλων μεγάλων νομισμάτων – ειδικά προς το ευρώ το δολάριο είχε μία άνοδο 0,05% στα 1,1772 δολάρια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή