Φορτίζεται η ατμόσφαιρα μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Φορτίζεται η ατμόσφαιρα μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να συνεχίσει τις παραβιάσεις του συριακού εναέριου χώρου, διεμήνυσε χθες ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων από τη Δαμασκό, φορτίζοντας περαιτέρω την ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δύο χώρες. «Είναι απαράδεκτο το σιωνιστικό καθεστώς να παραβιάζει τον χερσαίο και εναέριο χώρο της Συρίας. Βρισκόμαστε στη Δαμασκό για να αντιμετωπίσουμε συντονισμένα τους κοινούς εχθρούς μας, τους σιωνιστές και τους τρομοκράτες», δήλωσε χθες ο επικεφαλής του ιρανικού γενικού επιτελείου, στρατηγός Μοχάμαντ Μπαγκερί, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σύρο ομόλογό του.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν επανέλαβε ότι η χώρα του «θα πράξει ό,τι χρειαστεί για την εθνική ασφάλειά της», προσθέτοντας ότι η στρατηγική του Ισραήλ είναι «να εμποδίσει τον πόλεμο με μέτρα αποτροπής». Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανησυχεί για την ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή του Ιράν και της φιλοϊρανικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ –εκ των ισχυροτέρων υποστηρικτών του προέδρου Ασαντ– στη Συρία. Προ ημερών, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων της Συρίας, που είχε εξαπολύσει πυρά με στόχο ισραηλινά αεροπλάνα στον Λίβανο.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπ. Νετανιάχου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν, εκτός των άλλων, τις εξελίξεις στη Συρία, την κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις περιπλοκές στο ιρακινό Κουρδιστάν μετά το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα και την κατάληψη του Κιρκούκ από τον ιρακινό στρατό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή