Τσάμπιονς Λιγκ: Μπελάδες για Ντόρτμουντ και Μονακό

Τσάμπιονς Λιγκ: Μπελάδες για Ντόρτμουντ και Μονακό

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονακό και Ντόρτμουντ κινδυνεύουν με πρόωρη έξοδο από το Τσάμπιονς Λιγκ καθώς με τα αποτελέσματα και της τρίτης αγωνιστικής στον όμιλό τους έχουν χάσει σημαντικό έδαφος στη μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις.

Αν δεν ήταν μάλιστα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος να γλιτώσει τη γερμανική ομάδα από τα χειρότερα με το γκολ του στη Λευκωσία, που ισοφάρισε το τέρμα του Μίκαελ Ποτέ για τον ΑΠΟΕΛ, οι Βεστφαλοί θα ήταν ήδη με το ένα πόδι εκτός.

Προς τιμήν του, ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός δεν πανηγύρισε καθόλου το κρίσιμο γκολ που πέτυχε με κεφαλιά από κόρνερ, σεβόμενος τους Ελληνοκυπρίους στην εξέδρα όπως δήλωσε, και οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν άλλο γκολ αφού τα δοκάρια του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Ραούλ Γουδίνιο κράτησαν για τον ΑΠΟΕΛ τη σπουδαία ισοπαλία με 1-1.

Από την πλευρά της η Μονακό, έκανε νέα απογοητευτική εμφάνιση ηττώμενη από την εντυπωσιακή φέτος Μπεσίκτας με 2-1 μέσα στο Πριγκιπάτο. Με ένα βαθμό σε τρεις αγώνες, το τρένο της πρόκρισης μοιάζει σιγά σιγά να χάνεται για την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Οι δύο από τις τρεις αγγλικές ομάδες έχουν να λένε για τους αλλοδαπούς τερματοφύλακές τους που τους χάρισαν τα αποτελέσματα που ήθελαν το βράδυ της Τρίτης: Τόσο ο Βραζιλιάνος Εντερσον της Μάντσεστερ Σίτι όσο και ο Γάλλος Ιγκό Γιορίς της Τότεναμ έλαμψαν με την απόδοσή τους.

Η Σίτι επικράτησε με 2-1 της Νάπολι, με τον Εντερσον να αποκρούει μεταξύ άλλων και πέναλτι. Πάντως, ο τεχνικός της Νάπολι Μαουρίτσιο Σάρι δήλωσε ότι η Σίτι βρίσκεται πλέον στο ίδιο επίπεδο με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Η δε Τότεναμ απέσπασε χάρη στον Γιορίς «χρυσή» ισοπαλία στη Μαδρίτη (1-1), που την κρατάει ισόβαθμη στην κορυφή με τη Ρεάλ. «Δείξαμε πόσο έχουμε προοδεύσει ως ομάδα», είπε ο επιθετικός Χάρι Κέιν.

Η τρίτη αγγλική ομάδα που έπαιξε προχθές, η Λίβερπουλ, δεν χρειάστηκε ηρωισμούς του τερματοφύλακά της για να νικήσει. Το εκτός έδρας 7-0 αποτελεί τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και αποτελεί προειδοποίηση για τους αντιπάλους ότι η φετινή Λίβερπουλ δεν αστειεύεται.

Παράλληλα προχθές είχαμε την πρώτη νίκη της Λειψίας στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ και την αφιέρωση, από τον Πεπ Γουαρδιόλα, της νίκης της Σίτι, την οποία προπονεί, στο καταλανικό αποσχιστικό κίνημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή