Ενίσχυση πολιτικής προστασίας της Ε.Ε.

Ενίσχυση πολιτικής προστασίας της Ε.Ε.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Πορτογαλία, αλλά και τη σειρά φυσικών καταστροφών που έχουν επέλθει στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, ο επίτροπος Ανθρωπιστικής βοήθειας Χρ. Στυλιανίδης έθεσε το θέμα ενίσχυσης του μηχανισμού πολιτικής προστασίας στο χθεσινό Κολέγιο των Επιτρόπων. Ο επίτροπος Στυλιανίδης, επισημαίνοντας την αύξηση των φυσικών καταστροφών στην Ευρώπη καθώς μόνο φέτος έχουν πραγματοποιηθεί τεράστιας έκτασης πυρκαγιές στην Ισπανία και την Πορτογαλία, σεισμοί σε Ελλάδα και Ιταλία, και τυφώνες σε Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο, εισήγαγε στη συζήτηση την ιδέα της ενίσχυσης του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Ο επικεφαλής της Ευρ. Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ήταν απόλυτα σύμφωνος και ανέθεσε στον κ. Στυλιανίδη τη σύσταση μιας πρότασης για το πώς θα μπορούσε να αναβαθμιστεί ο μηχανισμός καθώς ο Κύπριος επίτροπος είχε αναλάβει και είχε φέρει εις πέρας στο παρελθόν, τον συντονισμό για την αντιμετώπιση του Εμπολα. Ενώ μέχρι πρόσφατα οι αντιστάσεις των κρατών-μελών για περαιτέρω συνεισφορές στον μηχανισμό (υλικοτεχνικού περιεχομένου) ήταν μεγάλες, χθες από τη συνεδρίαση του Κολεγίου η αίσθηση ήταν πως υπήρχε μεγαλύτερη θέληση για κάτι τέτοιο. Η ομάδα του κ. Στυλιανίδη αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή της μέσα στον επόμενο μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή