Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/10/17)

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιμένουν υπογραφή στην απόφαση του ΚΑΣ

Χωρίς την υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου παραμένει η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για το Ελληνικό. Αλλά η υπογραφή αυτή είναι απαραίτητη τόσο για να διαπιστωθεί επακριβώς το εύρος των αλλαγών που θα χρειαστεί να κάνει ο επενδυτής μετά την κήρυξη περίπου 300 στρεμμάτων ως αρχαιολογικών χώρων και τις παρατηρήσεις που έχουν ζητηθεί να ενσωματωθούν, όσο και για να προχωρήσει η διαδικασία (εφόσον ο επενδυτής τα αποδεχθεί όλα αυτά) στο επόμενο στάδιο: να υπογραφούν το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης και η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τους αρμόδιους υπουργούς και στη συνέχεια να αποσταλούν στο ΣτΕ για να εγκριθεί το Προεδρικό Διάταγμα. Η καθυστέρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με την αναζήτηση «προσεκτικών διατυπώσεων» στην απόφαση του ΚΑΣ και ειδικά εκείνων που ζητούν μείωση του ύψους των κτιρίων-τοπόσημων, για να μην υπάρξει νέα εμπλοκή με τον επενδυτή.

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα VLTs

Οσο θα πλησιάζει η αξιολόγηση, τόσο θα κινείται η κυβέρνηση. Ετσι, για την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για το σχέδιο νόμου που αφορά τα VLTs. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε βιαστικά στις 4 Αυγούστου 2017 στη Βουλή και λίγα μόλις λεπτά πριν κλείσει. Θεωρητικά, με το άνοιγμα της Βουλής, τον Σεπτέμβριο, το σχέδιο νόμου θα ήταν από τα πρώτα που θα συζητούνταν. Τελικά η συζήτηση αρχίζει αύριο. Το σχέδιο νόμου είναι κρίσιμο, προκειμένου να υπάρξει διευθέτηση της αγοράς ενόψει της αδειοδότησης του καζίνο στο Ελληνικό.

Εγκρίθηκε δάνειο 500 εκατ. δολαρίων για τον TAP

Χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για την υλοποίηση του αγωγού TAP. To δάνειο εγκρίθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της αναπτυξιακής τράπεζας και θα χορηγηθεί στην κοινοπραξία του ΤAP. Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, το δάνειο των 500 εκατ. ευρώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχει χορηγήσει η EBRD για ένα μοναδικό έργο. Η Ναντίτα Παρσάντ, managing director της EBRD για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, δήλωσε: «Aυτό δεν είναι ένα έργο που αφορά μόνο το Αζερμπαϊτζάν. Θα έχει αντίκτυπο και στην Ευρώπη».

Ημερίδα ενημέρωσης στελεχών της Πειραιώς

Περισσότερα από 200 στελέχη του ομίλου Πειραιώς του τομέα λιανικής και δικτύων συμμετείχαν σε εσωτερική ημερίδα, όπου συζητήθηκαν η στρατηγική του ομίλου και η στοχοθεσία για το επόμενο διάστημα. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Χρ. Μεγάλου (φωτ.), ο οποίος υπογράμμισε την προσήλωση της διοίκησης στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για τη ριζική αναμόρφωση και ενίσχυση της τράπεζας, με ορίζοντα το 2020. Ο κ. Μεγάλου έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα, για να υπενθυμίσει ότι η τράπεζα έχει αλλάξει σελίδα.

Κόντρα ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές

Σε διάψευση των στοιχείων της ΔΕΗ για τις απώλειες εσόδων από ρευματοκλοπές προχώρησε χθες ο ΔΕΔΔΗΕ, απαντώντας υποτίθεται σε δημοσιεύματα για το θέμα. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το κόστος της κλαπείσας ενέργειας (χωρίς τις τεχνικές απώλειες) υπολογίζεται σε περίπου 80 εκατ. ευρώ ετησίως και όχι σε 250 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Κ». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα υπολογίζει το κόστος σε 250 εκατ. ευρώ. Προφανώς «τα λέει στην κόρη, για να τ’ ακούει η πεθερά». Ο ΔΕΔΔΗΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει, επίσης, ότι έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση του φαινομένου της ρευματοκλοπής και παραπέμπει στα στοιχεία των εντοπισμένων ρευματοκλοπών από ελέγχους για το 2016, που έφτασαν στις 11.528 έναντι 6.650 το 2014. Οσον αφορά τις ενδείξεις για εμπλοκή συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ σε ρευματοκλοπές, διευκρινίζει ότι διερευνά κάθε καταγγελία που γίνεται εις βάρος υπαλλήλων ή υπαλλήλων εργολάβων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή