Η Σβετλάνα Ζαχάροβα σε τρεις χορογραφίες στο Μέγαρο Μουσικής

Η Σβετλάνα Ζαχάροβα σε τρεις χορογραφίες στο Μέγαρο Μουσικής

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σβετλάνα Ζαχάροβα, η «απόλυτη μπαλαρίνα» των διάσημων Μπολσόι (prima ballerina assoluta), επισκέπτεται το Μέγαρο Μουσικής και την Αθήνα σε ένα σπονδυλωτό έργο–γέφυρα ανάμεσα στον μοντέρνο και στον κλασικό χορό διάρκειας 90 λεπτών με τον τίτλο «Αmore», σε χορογραφίες των διάσημων Patrick de Bana, Yuri Possokhov και Marguerite Donlon σχεδιασμένες ειδικά για εκείνη.

Το «Amore» το έκανε, όπως λέει η ίδια, «γιατί και τα τρία acts αντιπροσωπεύουν τρεις διαφορετικές πτυχές της αγάπης και η αγάπη πρέπει να είναι παρούσα σε όλη την παράσταση. Και ο τίτλος, απλώς μία λέξη που δεν χρειάζεται μετάφραση…».

Το πρώτο μέρος είναι το «Francesca da Rimini» σε χορογραφία του Yuri Possokhov, μόνιμου χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο. Αφηγείται την τραγική ιστορία δύο εραστών που καταδικάστηκαν στην αιώνια τιμωρία. Μια ιστορία που ενέπνευσε για τη μουσική σύνθεση τον Τσαϊκόφσκι, η διάσημη ιστορία της Φραντζέσκας και του Πάολο από την Κόλαση του Δάντη.

Η συνέχεια ανήκει στο «Rain Before it Falls», ένα πλήρες λιμπρέτο για τρεις σολίστες, σε χορογραφία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Vienna State Ballet, διάσημου χορογράφου Patrick de Bana, που μάλιστα ερμηνεύει κι έναν από τους ρόλους.

«Ενα δωμάτιο, μια γυναίκα, δύο άντρες, αγάπη. Ενα τρίγωνο αγάπης και έρωτα, αρμονία, επιθυμία, πάθος, αποτυχία, κενότητα!!!». Μυστηριακό, ατμοσφαιρικό και αφαιρετικό, το έργο συνδυάζει μ’ έναν μοναδικό τρόπο την κλασική μουσική του Johann Sebastian Bach και του Ottorino Respighi, με τα μοντέρνα ηλεκτρονικά ακούσματα του Carlos Pina-Quintana.

Τέλος, το «Strokes Through the Tail» σε χορογραφία της Marguerite Donlon από την περίφημη Donlon Dance Collective του Βερολίνου. Φινάλε στηριγμένο πάνω στη 40ή συμφωνία του Μότσαρτ και με κοστούμια του διάσημου σχεδιαστή Igor Chapurin.

Ανάμεσα στους 20 σολίστες που τη συντροφεύουν, οι φημισμένοι Denis Rodkin και Denis Savin, καθώς και το νέο χορευτικό ίνδαλμα της Ρωσίας, ο Mikhail Lobukhin.

Το «Amore» έδωσε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Μάιο στο θέατρο Luciano Pavarotti της Μόντενα, ενώ λίγες ημέρες μετά παρουσιάστηκε και στο Bolsoi Theater στη Μόσχα.

Ωρα έναρξης: 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή