80 χρoνια πριν… 19-X-1937

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΑΛΛΙΑΣ: Παρίσιοι, 18. – Τα αποτελέσματα της δευτέρας ψηφοφορίας των εκλογών των Επαρχιακών Συμβουλίων επιβεβαιούν τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας. Ενισχύεται το Λαϊκόν Μέτωπον και εκδηλούται η θέλησις της χώρας υπέρ της πολιτικής σταθερότητος. […] Κομμουνισταί 41, κερδίζουν 31 έδρας. Σοσιαλισταί 163, κερδίζουν 71 έδρας. […] Κόμμα Ζακ Ντοριό [πρώην ηγετικό στέλεχος του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος που ίδρυσε το Γαλλικό Λαϊκό Κόμμα στην παράδοση της επαναστατικής Δεξιάς] 2, κερδίζει 1 έδρα. […] οι σοσιαλισταί είναι οι κυρίως νικηταί των εκλογών, ενώ οι δημοκράται της αριστεράς είναι οι μεγάλοι ηττημένοι απολέσαντες 112 έδρας. […] Το «Φιγκαρό» λέγει ότι η αληθής σημασία της χθεσινής εκλογής είναι όχι μόνον αναχαίτισις αλλά και υποχώρησις του επαναστατικού κύματος το οποίον είχε σημειωθή την άνοιξην του 1936. [Στη φωτογραφία (δεξιά) ο πρώτος πρωθυπουργός του Λαϊκού Μετώπου Λεόν Μπλουμ με τον δεύτερο Καμίγ Ζωτάν, το 1937].

BENIAMINO GIGLI: (Ρεκλάμα) Σωστό καλλιτεχνικό προσκύνημα η χθεσινή μεγαλειώδης πρεμιέρα του κινηματογράφου «Ορφεύς» με το μουσικό θαύμα «Ουράνιες μελωδίες». Η αποθέωσις της πιο γλυκειάς φωνής του αιώνος μας Μπεντζαμίνο Τζίλι και της νέας γόησσας της οθόνης Γκεραρντίν Καττ. Μουσική: Γκιουζέππε Μπέτσε. Σκηνοθεσία: Καρλ Μαρτέν. «Ορφεύς», 2-4 τιμαί ηλαττωμέναι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή