Η αναγέννηση ενός θρύλου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για το ιστορικό Hôtel de Crillon του 1909, στην Place de la Concorde του Παρισιού, μετά τη ριζική ανακαίνισή του, για την οποία επιστρατεύτηκε ακόμα και ο σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ.

Το ξενοδοχείο –μέλος του ομίλου Rosewood–, που κάποτε φιλοξένησε επιφανείς επισκέπτες όπως η Ισιδώρα Ντάνκαν, ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο Άντι Γουόρχολ, υποδέχεται πλέον μια νέα γενιά διασημοτήτων στα 124 δωμάτια και σουίτες του, που επανασχεδιάστηκαν στο ύφος παρισινών κατοικιών με προσεκτικά επιλεγμένες αντίκες και έργα τέχνης.

Η αναγέννηση ενός θρύλου-1

A Rosewood Hotel

Κάποιοι από τους παλιούς χώρους άλλαξαν χρήση, όπως το εστιατόριο Les Ambassadeurs, που μεταμορφώθηκε σε κοκτέιλ μπαρ, ενώ νέοι χώροι, όπως το Sense Spa, με τη θεαματική πισίνα, και το εστιατόριο L’Ecrin, με τη σύγχρονη γαλλική γαστρονομία, έφεραν αέρα ανανέωσης στο θρυλικό οικοδόμημα – η ιστορία του ξεκινά τον 18ο αιώνα, όταν ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΕ΄ ανέθεσε στον κορυφαίο αρχιτέκτονα της εποχής Ανζ-Ζακ Γκαμπριέλ τον σχεδιασμό δύο κτιρίων επί της Place de la Concorde, που θα στέγαζαν κυβερνητικές υπηρεσίες.

www.rosewoodhotels.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή