ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει ο τρόπος υποβολής «πόθεν έσχες» μετά την απόφαση του ΣτΕ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέα υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει με λεπτομέρειες το πώς θα υποβάλλεται το πόθεν έσχες, μετά την χθεσινή απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές συγκεκριμένες ρυθμίσεις, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οπως ανέφερε ο υπουργός, η «κυβέρνηση μόλις η απόφαση του ΣτΕ καθαρογραφεί και λάβει επίσημα γνώση όλου του περιεχομένου της, θα αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες με γνώμονα την πάταξη της διαφθοράς».

Στην υπουργική ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι αρμόδιοι υπουργοί θα προβούν σε επανέκδοση της σχετικής ΚΥΑ ( κοινής υπουργικής απόφασης) με την οποία θα ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες  που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΠΟΘΕΝ» ενώ σημειώνεται ότι η σχετική υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ από τον περασμένο Νοέμβριο και η απόφαση εκδόθηκε παραμονές της λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού:

«Λόγω εύλογης και μεγάλης αβεβαιότητας που δημιούργησε η δημοσιοποίηση μιας άτυπης περίληψης της υπ’ αριθ. 2649/2017 απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, οι αρμόδιοι Υπουργοί θα προβούν σε επανέκδοση της σχετικής ΚΥΑ με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες όσον αφορά στον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων με συνδημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των παραμετρικών τιμών και των οδηγιών συμπλήρωσης πεδίων των δηλώσεων που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΠΟΘΕΝ.

Σημειώνεται ότι υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ από τον Νοέμβριο του 2016 και η απόφαση εκδόθηκε παραμονές της λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» για την χρήση 2016. Η Κυβέρνηση, μόλις η απόφαση καθαρογραφεί από το  ΣτΕ και λάβει επίσημα γνώση όλου του περιεχομένου της, θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες με γνώμονα την πάταξη της διαφθοράς».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ