Οργισμένη αντίδραση υπ. Υγείας για τα περί χολέρας στο «Ελενα»

Οργισμένη αντίδραση υπ. Υγείας για τα περί χολέρας στο «Ελενα»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί «πολιτικής αλητείας, διασποράς ψευδών ειδήσεων και τρομοκράτηση του πληθυσμού» κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας με αφορμή την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα στο Νοσοκομείο «Ελενας Βενιζέλου».

«Η πολιτική αλητεία, η χυδαιότητα, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η τρομοκράτηση του πληθυσμού, η δημιουργία ανασφάλειας απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας, θα αντιμετωπιστούν δραστικά με κάθε νόμιμο τρόπο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο, ενώ επισημαίνει ότι είναι υποχρεωμένο πλέον προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του.

«Αυτή η ιστορία με τη "χολέρα" στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που υπογράφουν υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

Από την πλευρά του το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν επιβεβαιώνει τα σχετικά δημοσιεύματα, ενώ ανέφερε: «Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επίσης, κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση αναμένεται από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει τα εξής:

«Αυτή η ιστορία με τη "χολέρα" στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ, Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ, Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, θα αντιμετωπιστούν δραστικά με ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ.

Το υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο ΠΛΕΟΝ ΝΑ προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του (σ.σ. τα κεφαλαία της ανακοίνωσης του υπουργείου)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή