Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών για τους κινηματογράφους «Αττικόν» και «Απόλλων»

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών για τους κινηματογράφους «Αττικόν» και «Απόλλων»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κηρυχθούν διατηρητέοι οι δύο εμβληματικοί κινηματογράφοι του κέντρου της Αθήνας, «Απόλλων» και «Αττικόν», θα ζητήσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, από το υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Οι δύο κινηματογράφοι της οδού Σταδίου, έγιναν στόχος εμπρηστών κατά τη διάρκεια ταραχών το 2012 και εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκλήθηκε, το ιστορικό κτιριο που τα στεγάζει υπέστη σημαντικές ζημιές, με αποτέλεσμα έκτοτε να παραμένουν κλειστά.

«Χαίνουσα πληγή» για την Αθήνα χαρακτήρισε ο κ. Καμίνης την κατάσταση και επισήμανε τις οικονομικές και άλλες επιπτώσεις που έχει στην περιοχή η διακοπή της λειτουργίας των δυο αυτών κινηματογράφων τα τελευταία χρόνια. 

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε εκτενής συζήτηση, παρουσία και εκπροσώπων των δυο ιδρυμάτων που συνδέονται με τους δύο κινηματογράφους, και ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε αναλυτικά στις μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, η αιτία που δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα η αποκατάσταση των ζημιών και η επαναλειτουργία των δυο κινηματογράφων, είναι η σφοδρή αντιδικία που έχουν τα δυο ιδρύματα, το Σταματία Δεκόζη Βούρου και το Μουσείον της Πόλεως Αθηνών Βούρου-Ευταξία.

Όπως τόνισε, αν δεν ευοδωθεί και η τελευταία προσπάθεια του Δήμου, θα καταθέσει σχετική πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο, για να κηρυχθούν διατηρητέα. Όπως είπε ο κ. Καμίνης, πριν λίγους μήνες οι προσπάθειες φάνηκαν να καρποφορούν. Όταν όμως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που είχε δεχθεί να συμμετάσχει και να συμβάλλει στη χρηματοδότηση αποκατάστασης, έθεσε όρο να υπάρχει ρητή δήλωση στο σχετικό συμφωνητικό ότι δεν θα πουληθούν τα επόμενα είκοσι χρόνια, διαφώνησε το ίδρυμα Βούρου – Ευταξία, με αποτέλεσμα να υπάρξει ναυάγιο στη συγκεκριμένη προοπτική. 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή