Βρυξέλλες: Στήριξη σε Ιταλία για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών

Βρυξέλλες: Στήριξη σε Ιταλία για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα να στηρίξουν την Ιταλία στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στην οδό της Κεντρικής Μεσογείου από τη Βόρειο Αφρική ως την Ιταλία, ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να προσφέρουν μεγαλύτερη στήριξη στην Ιταλία για το έργο της με τις αρχές της Λιβύης», ανέφερε ο ΝΤ. Τουσκ, προσθέτοντας ότι «είναι μια πραγματική ευκαιρία για να κλείσει η οδός της Κεντρικής Μεσογείου».

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να προσφέρουν επαρκή χρηματοδότηση για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών από τη Βόρειο Αφρική ως την Ιταλία, μέσω του Ταμείου για την Αφρική και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες.

Εξάλλου, οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να επανέλθουν στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του Δουβλίνου, με την προοπτική να υπάρξει συναίνεση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή