Ερευνες για τη δολοφονία της 32χρονης στο Β’ Νεκροταφείο

Ερευνες για τη δολοφονία της 32χρονης στο Β’ Νεκροταφείο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατέσσερα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός της έφερε σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή η 32χρονη υπάλληλος της Α΄ ΔΟΥ Πειραιά.

Η άτυχη Θεοδώρα Ζέμπερη βρέθηκε δολοφονημένη το απόγευμα της Τετάρτης στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, στα Ανω Πατήσια. Τα τέσσερα από τα τραύματα είναι τα βαθιά και τα υπόλοιπα επιφανειακά. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα χαρακτηριστικά της δολοφονίας δείχνουν το μένος του δράστη για την άτυχη γυναίκα.

Γι’ αυτό οι αστυνομικοί προκρίνουν τις προσωπικές διαφορές ως το πιθανότερο κίνητρο του φόνου. Μάλιστα, οι ερευνητές του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις προσωπικές επαφές και σχέσεις της άτυχης κοπέλας προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κύκλο υπόπτων. Χθες, κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση οι συνάδελφοι της 32χρονης αλλά και ο πρώην σύντροφός της.

Η κοπέλα βρέθηκε νεκρή στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης στον προαύλιο χώρο του νεκροταφείου. Από την αυτοψία στο σημείο προέκυψαν ενδείξεις ότι είχε προηγηθεί πάλη ανάμεσα στο θύμα και στον δράστη. Μάλιστα, αφού δέχθηκε τις πρώτες μαχαιριές η 32χρονη σύρθηκε για 20-30 μέτρα στην προσπάθειά της να ξεφύγει, αλλά ο θύτης την πρόλαβε και τη μαχαίρωσε πάλι.

Είπε μόνο «βοήθεια»

Ο εφημέριος πατήρ Θεόδωρος Γεωργόπουλος που εντόπισε αιμόφυρτη τη 32χρονη δήλωσε χθες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι «δεν πρόλαβε να πει τίποτα, παρά μόνο “βοήθεια”» πριν υποκύψει στα τραύματά της.

Ο πατέρας της 32χρονης σε συνεντεύξεις του στην τηλεόραση απέδωσε τον φόνο της σε «συμβόλαιο θανάτου» και κάλεσε το ΣΔΟΕ να ερευνήσει τις υποθέσεις που χειριζόταν η κόρη του, η οποία εργαζόταν στην Α΄ ΔΟΥ Πειραιά. «Η κόρη μου εργαζόταν περίπου έξι χρόνια στο ΣΔΟΕ και χειριζόταν βαριές υποθέσεις, όπως αυτή της λίστας Λαγκάρντ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε πως δεν βρισκόταν σε αντιπαράθεση με κάποιον.

Πάντως, αστυνομικές πηγές έλεγαν χθες ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι η δολοφονία οφείλεται στην επαγγελματική ιδιότητα της 32χρονης και στις υποθέσεις που χειριζόταν.

Η 32χρονη επισκεπτόταν τακτικά τελευταία το νεκροταφείο, καθώς είχε χάσει πρόσφατα ένα αγαπημένο της πρόσωπο. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ιερέας του Β΄ Νεκροταφείου. Είπε στους δημοσιογράφους ότι η 32χρονη Θεοδώρα Ζέμπερη, εδώ και λίγους μήνες, πήγαινε τακτικά στο νεκροταφείο, καθώς είχε χάσει έναν στενό φίλο. Εξήγησε ότι την είχε συμβουλεύσει να λάβει και ιατρική βοήθεια για όσα αισθανόταν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή