ΕΛΛΑΔΑ

Νέα καταδρομική επίθεση από μέλη του «Ρουβίκωνα»

Οι δράστες αποχώρησαν από τα γραφεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών πριν η αστυνομία προλάβει να φτάσει στο σημείο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εφοδο στα γραφεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, στην οδό Πειραιώς 28, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και προκάλεσαν ζημιές σε τζαμαρίες, γκισέ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον 3ο και 4ο όροφο του κτιρίου. Οι δράστες αποχώρησαν πριν η αστυνομία προλάβει να φτάσει στο σημείο.

Λίγο αργότερα, στην ιστοσελίδα Athens Indymedia ανήρτησαν κείμενο με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση. Σ’ αυτό, τα μέλη της αναρχικής ομάδας αναφέρονται στους πλειστηριασμούς ακινήτων προειδοποιώντας ότι «θα χτυπήσουμε χωρίς καμιά διάθεση ούτε διαπραγμάτευσης ούτε “διαλόγου”». «Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά να στρατευτεί στον αγώνα για την άμεση υπεράσπιση της τελευταίας γραμμής άμυνας του λαϊκού πλούτου που έχει αντέξει την επίθεση του κράτους και του κεφάλαιου στα χρόνια της κρίσης», αναφέρουν.

Την Τρίτη, αναρχικοί, μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Καλλιθέας Μοσχάτου (ΑΣΥΚΑΜΟ), βανδάλισαν τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Γενναδίου. Λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 6 το πρωί της 8ης Οκτωβρίου, μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν προκαλέσει φθορές στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών στο Μοσχάτο. Και σ’ εκείνη την περίπτωση, οι αντιεξουσιαστές, μέλη της ομάδας, είχαν αναφερθεί στη φορολόγηση και τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ