Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τις νέες αποφάσεις για πόθεν έσχες

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τις νέες αποφάσεις για πόθεν έσχες

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ημέρες μετά την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιεύθηκαν όπως είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος οι νέες υπουργικές αποφάσεις για τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Όπως προκύπτει με αυτές η Διοίκηση έρχεται να καλύψει το κενό που εντόπισε το ΣτΕ με τη δημοσίευση παραμετρικών τιμών και οδηγιών για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Σε αυτές περιλαμβάνεται η πρόβλεψη να δηλώνει ο υπόχρεος τα περαστικά αγοράς για μεγάλης αξίας κινητά άνω των 30.000 ευρώ. Δεν περιλαμβάνεται όμως η διάταξη για τη δήλωση μετρητών και κινητών μεγάλης αξίας που φυλάσσουν οι υπόχρεοι στις οικίες τους ή σε θυρίδες καθώς αυτή κρίθηκε αντισυνταγματική.

Ετσι :

-Για τους δικαστές δεν ισχύει η αυριανή καταληκτική ημερομηνία καθώς συμφώνα με το ΣτΕ θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις σε ειδική επιτροπή που η πλειοψηφία τους θα είναι ανώτατοι δικαστές.

-Για όλες τις άλλες κατηγορίες ισχύει η αυριανή ημερομηνία αφού ρητά δεν έχει δοθεί παράταση.

 

Επισυνάπτεται το ΦΕΚ οπως δημοσιεύθηκε σήμερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή