Καμμένος: Το Κογκρέσο μπορεί να αναβαθμίσει «δωρεάν» τα F-16 για την Ελλάδα

Καμμένος: Το Κογκρέσο μπορεί να αναβαθμίσει «δωρεάν» τα F-16 για την Ελλάδα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιθανότητα το Κογκρέσο, που συνεδριάζει σήμερα, να εγκρίνει την αναβάθμιση των αεροσκαφών F16 που συμφωνήθηκε με τις ΗΠΑ ως «βοήθεια» προς την Ελλάδα  αποκάλυψε ο Π. Καμμένος αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει δωρεάν ή με καταβολή μέρους του ποσού.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ακόμη ότι το κόστος αναβάθμισης των F-16 δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. ευρώ και σχολίασε πως το ποσό των 2,4 δισ. ευρώ που ανέφερε στις δηλώσεις του με τον Τσίπρα ο Αμερικανός πρόεδρος αφορά ενδεχόμενη αναβάθμιση του συνόλου του στόλου των αεροσκαφών.

«Αν αναβαθμιστούν όλα τα αεροσκάφη, θα πάει 2,4 δισ. εμείς δεν θέλουμε να αναβαθμιστούν όλα, αλλά μέρος τους», είπε χαρακτηριστικά ο υπ. Αμυνας.

«Εκτός και εάν, αφού με πιέζετε να σας το πω, αύριο το πρωί υπάρχει μια συνεδρίαση μέχρι τον Ιούνιο της Επιτροπής του Κογκρέσου και αποφασίσουνε ότι αυτό θα μεταφραστεί σε δωρεάν βοήθεια για την Ελλάδα και θέλουν να αναβαθμίσουν και τα 123», είπε και πρόσθεσε: «Διεκδικούμε μέρος ή όλο το ποσό αυτό, να αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Ελλάδα ως το κέντρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να κρίνει εάν αυτό θα είναι μια αμερικανική βοήθεια προς την πατρίδα μας, αφήστε να μην πω τίποτα παραπάνω».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή