Γκολ και πολλά ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Γκολ και πολλά ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετά γκολ, ξεκαθάρισμα της βαθμολογικής κατάστασης σε ομίλους και έντονος προβληματισμός για την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Νάπολι, περιελάμβανε το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε το 100ό του γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, o Εντισον Καβάνι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε 7 διαδοχικά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ έφτασε τα 8 γκολ πριν κλείσει τα 20 του χρόνια ξεπερνώντας ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ που κρατούσε ο Πάτρικ Κλάιφερτ με 7. Ρεκόρ και από τον 19χρονο Δημήτρη Νικολάου που έγινε ο νεότερος Ελληνας σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ καταρρίπτοντας αυτό που κατείχε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ενώ ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα, Μίλε Σβιλάρ, αν και μοιραίος στο προχθεσινό ματς με τη Γιουνάιτεντ, έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που έχει αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε ηλικία 18 ετών και 52 ημερών, «σπάζοντας» το ρεκόρ του Ικερ Κασίγιας που είχε παίξει πρώτη φορά όταν ήταν 18 ετών και 118 ημερών.

Στα αγωνιστικά, το παιχνίδι της εβδομάδας διεξήχθη στο Λονδίνο μεταξύ της Τσέλσι και της Ρόμα με το χορταστικό 3-3 να ικανοποιεί αμφότερες τις ομάδες που πήραν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αγωνίστηκαν 21 ξένοι για τις Τσέλσι και Ρόμα και η εντυπωσιακή διακύμανση του αγώνα (2-0, 2-3, 3-3) έφερε τους «μπλε» στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς, τη Ρόμα στη δεύτερη με 5 και την Ατλέτικο που έμεινε στο 0-0 με την Κάραμπακ στους 2 βαθμούς.

Ιστορική εβδομάδα για τη Λειψία που πήρε την πρώτη της νίκη στον θεσμό μετά το 3-2 επί της Πόρτο και ανέβηκε στους 4 βαθμούς, 5 λιγότερους από την εντυπωσιακή Μπεσίκτας που έχει 9 βαθμούς στην κορυφή του 7ου ομίλου.

Μεγάλη εμφάνιση για την Τότεναμ που έμεινε στο 1-1 με τη Ρεάλ, στον απόηχο της έντονης φημολογίας περί ενδιαφέροντος της «βασίλισσας» για τον Χάρι Κέιν που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ξεχώρισε ακόμη, ως προς το ελληνικό της ενδιαφέρον, η κίνηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου να μην πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε εναντίον του ΑΠΟΕΛ ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, «από σεβασμό», όπως ο ίδιος είπε. Η πρωτοπόρος του γερμανικού πρωταθλήματος έμεινε χωρίς νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από τρεις αγωνιστικές.

Η Μπάγερν Μονάχου αρχίζει να συνέρχεται επί των ημερών του Γιουπ Χάινκες και κέρδισε με 3-0 τη Σέλτικ, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Αντερλεχτ με το εντυπωσιακό 0-4.

Τεράστια εμφάνιση για τη Λίβερπουλ που ξέσπασε στη Μάριμπορ με 7-0 στη Σλοβενία (ρεκόρ γκολ εκτός έδρας στον θεσμό), ενώ όσο και να φαίνεται παράξενο, το 5-1 της Σπάρτακ Μόσχας επί της Σεβίλλης δεν αποτυπώνει την πλήρη αλήθεια του αγώνα, καθώς η Σεβίλλη αναμφίβολα άξιζε κάτι καλύτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή