Στρέφεται στον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Στρέφεται στον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό με την Μπαρτσελόνα στην ευρωπαϊκή ιστορία του ανήκει στο παρελθόν. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους στο κρίσιμο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Στις τάξεις των «Πειραιωτών» άπαντες αναγνωρίζουν την ανάγκη για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης προκειμένου να μειώσουν στον βαθμό τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ, που στην εκκίνηση της 8ης αγωνιστικής βρίσκεται στην κορυφή.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Οτζίτζα Οφόε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο «Καμπ Νου»: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για την Κυριακή, γιατί ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι». Αναφορικά με την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, ο Βέλγος μεσοεπιθετικός είπε χαρακτηριστικά: «Ηταν, όπως αναμενόταν, πολύ δύσκολο για μας. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, στο ίδιο στυλ με το παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Τότε τα είχαμε πάει λίγο καλύτερα, γιατί κρατήσαμε περισσότερο το μηδέν. Ημασταν λίγο άτυχοι με το αυτογκόλ, ήταν δύσκολο αλλά θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε το πλάνο που είχαμε».

Και ο Τάκης Λεμονής έκανε απολογισμό του εξόχως δύσκολου αγώνα της Βαρκελώνης: «Από το σημείο που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο μέχρι το δεύτερο γκολ, όλοι μας είχαμε την αίσθηση ότι κάτι θα γίνει, αλλά δυστυχώς αυτή η φάση στο δεύτερο γκολ, όπως και το τρίτο γκολ κολλητά, μας έκανε να αισθανθούμε λίγο πιο άσχημα. Αλλά σε γενικές γραμμές κάναμε μία καλή προσπάθεια απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η οποία νομίζω ότι αρχίζει πάλι να ρολάρει σε πολύ καλούς ρυθμούς». Για τον τρόπο που προσέγγισε το ματς, αλλά και την εμπειρία του από το «Καμπ Νου», υπογράμμισε: «Εμείς οι προπονητές προσπαθούμε να σχεδιάσουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε μία τέτοια ομάδα. Σίγουρα, ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε την κατάσταση σε γενικές γραμμές ήταν καλός και σωστός. Σίγουρα, δεν μπορούσαμε να βγούμε παράλογα μπροστά έχοντας η Μπαρτσελόνα δέκα παίκτες στο γήπεδο, αλλά αρχίσαμε και επιβάλλαμε σιγά σιγά τον ρυθμό μας και ήμουν σίγουρος ότι θα φτιάξουμε κάποια φάση. Δυστυχώς, το δεύτερο γκολ χάλασε αυτό που πήγαινε να γίνει».

Με το γκολ που πέτυχε ο 19χρονος Δημήτρης Νικολάου στη Βαρκελώνη, έγινε ο νεότερος Ελληνας ποδοσφαιριστής ο οποίος σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά, έγινε και ο νεότερος Ελληνας παίκτης του Ολυμπιακού που πετυχαίνει γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Δημήτρη Μαυρογενίδη που είχε σκοράρει λίγο πριν κλείσει τα 21 χρόνια στην ισοπαλία με σκορ 2-2 με τη Ρόζενμποργκ στο ΟΑΚΑ τη δεκαετία του ’90.

Αναφορικά με το κυριακάτικο ντέρμπι, ο Τάκης Λεμονής αναμένεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το αρχικό σχήμα που προτίμησε στη Βαρκελώνη. Οι Φιγκέιρας, Σισέ, Φορτούνης, Πάρντο, Σεμπά και Ανσαριφάρντ πιθανότατα θα παίξουν από την αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή