ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξενοδοχείο σε ακίνητο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ακόμα ένα νέο ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος. Ο λόγος, για το ακίνητο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5, σχεδόν στη συμβολή με την οδό Βουλής, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του οποίου είχε πλειοδοτήσει η κατασκευαστική εταιρεία Intrakat.

Οπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, υπεγράφη πλέον η σχετική σύμβαση για το τριώροφο διατηρητέο κτίριο για τα επόμενα 20 χρόνια, με το μηνιαίο τίμημα να ορίζεται στις 40.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης, προβλέπεται η επέκταση της διάρκειας για άλλα 20 χρόνια. Το εν λόγω ακίνητο είχε διεκδικήσει, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού, και γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών, η οποία εντέλει μειοδότησε. Στόχος της Intrakat είναι η δημιουργία ενός boutique ξενοδοχείου 45 δωματίων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, το νέο ξενοδοχείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του 2019, καθώς στο μεσοδιάστημα θα απαιτηθούν και εργασίες ανακατασκευής.

Ο όμιλος Intrakat επιδιώκει και την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του στον κλάδο της φιλοξενίας, επίσης με τη μέθοδο της μακροχρόνιας ενοικίασης, που έχει κριθεί προτιμητέα επιλογή έναντι της αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκεται και η ανάπτυξη σχετικής επένδυσης στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, κοντά στο Μοναστηράκι. Το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στην οικογένεια Μπαϊρακτάρη και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αδριανού.

Υπενθυμίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος του ακινήτου είχε μείνει κενό, ενώ στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει κυρίως εμπορικές χρήσεις, όπως την αλυσίδα H&M. Το ΜΤΣ είχε αφήσει ελεύθερη στην κρίση των επενδυτών τη μελλοντική χρήση του ακινήτου, προσελκύοντας με τον τρόπο αυτόν περισσότερους ενδιαφερομένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιοκτησίας ΜΤΣ είναι και το ακίνητο Citylink, στο οποίο στεγάζεται το πολυκατάστημα Attica Stores στο οικοδομικό τετράγωνο Πανεπιστημίου - Βουκουρεστίου - Σταδίου - Αμερικής. Το ακίνητο έχει μισθωθεί στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ