«Οδύσσεια» με τη συνοδεία αρχαίας λύρας

«Οδύσσεια» με τη συνοδεία αρχαίας λύρας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τις ραψωδίες τ και υ της «Οδύσσειας» συνεχίζεται το επιτυχημένο πρόγραμμα συμμετοχικών αναγνώσεων «Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια», που λαμβάνει χώρα την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα στην αίθουσα 27 του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Ο συνθέτης και μουσικός Νίκος Ξανθούλης και όσοι από τους επισκέπτες το επιθυμούν μετατρέπονται για λίγο σε ραψωδούς, διαβάζοντας στο κοινό επιλεγμένα αποσπάσματα από το ομηρικό έπος συνοδεία αρχαίας λύρας.

Αυτή την Κυριακή, οι συμμετέχοντες θα γίνουν μάρτυρες της πρώτης συνάντησης του Οδυσσέα με την Πηνελόπη, η οποία δεν αναγνωρίζει τον σύζυγό της και παραμένει πεπεισμένη ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε νέο γάμο, παρά τις διαβεβαιώσεις του «ξένου» πως ο άνδρας της θα επιστρέψει σύντομα. Αντίθετα, η ηλικιωμένη τροφός Ευρύκλεια γνωρίζει τον κύριό της από την ουλή στο πόδι του και ορκίζεται να μην αποκαλύψει τίποτα σε κανέναν. Στο μεταξύ, οι Μνηστήρες σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Τηλέμαχο, ο βοσκός Φιλοίτιος αποδεικνύει την αφοσίωσή του και η θεά Αθηνά εμψυχώνει τον Οδυσσέα.

Η μετάφραση που χρησιμοποιείται είναι του Ζήσιμου Σίδερη. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν, ωστόσο οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στα 213-21.44.817 και 213-21.44.856 (καθημερινά 8 π.μ. με 8 μ.μ.). Ωρα προσέλευσης 10.45 π.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή