Κίνδυνο διαμελισμού της Συρίας βλέπει ο Πούτιν

Κίνδυνο διαμελισμού της Συρίας βλέπει ο Πούτιν

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγες ώρες, ο Πρόεδρος της Ρωσίας έστειλε μια σημαντική προειδοποίηση για το μέλλον της γειτονικής Συρίας. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Συρία ενδέχεται να ανοίξουν τον δρόμο για τον διαμελισμό της χώρας.

«Οι ζώνες της κατάπαυσης του πυρός δημιουργούν τον ρίσκο του διαμελισμού της Συρίας. Ελπίζω ότι θα αποφευχθεί αυτό το σενάριο», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε μάλιστα όλες τις εθνικές ομάδες της Συρίας σε διάσκεψη για το μέλλον της χώρας φροντίζοντας να επισημάνει τα εξής: «Παρά την ύπαρξη κάποιων προβλημάτων η διαδικασία της ειρήνευσης στην Συρία οδεύει προς θετική κατεύθυνση. Έχουμε κάθε είδους λόγο για να πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε τους τρομοκράτες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε και στην συνεργασία της χώρας του με τις ΗΠΑ.

Οι Ρώσοι συνομιλούν με τους Κούρδους

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσίας έρχονται στον απόηχο μιας σημαντικής εξέλιξης την οποία μετέδωσε χθες η «Κ». Οι Ρώσοι βρίσκονται σε συζητήσεις με την κουρδική πλευρά για το μέλλον της Συρίας.

Πριν από λίγες ώρες, εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και της Συρίας συναντήθηκαν με εκπρόσωπους του κουρδικού κινήματος. Σε αυτή την συνάντηση, εκτός από θέματα που αφορούν την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων, συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Συρίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή