Πράσινο φως των 27 για την προπαρασκευαστική διαδικασία της δεύτερης φάσης του Brexit

Πράσινο φως των 27 για την προπαρασκευαστική διαδικασία της δεύτερης φάσης του Brexit

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν το «πράσινο φως» για την «εσωτερική προπαρασκευή» μίας μελλοντικής συμφωνίας που θα διέπει τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Οι ηγέτες έδωσαν το πράσινο φως σε εσωτερικές προετοιμασίες των 27 για τη δεύτερη φάση» των διαπραγματεύσεων για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με το μήνυμα του Ντόναλντ Τουσκ στο Twitter.

Η διευθέτηση της μελλοντικής σχέσης ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου ανήκει στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων του διαζυγίου. Το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης εξαρτάται από την ολοκλήρωση των συνομιλιών της πρώτης φάσης που αφορά τρία θέματα: τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των βρετανών πολιτών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα ιρλανδικά σύνορα και η οικονομική διευθέτηση.

Η πρόοδος των διαπραγματεύσεων επί των τριών αυτών φακέλων δεν είναι ικανοποιητική και , σύμφωνα με την άποψη ορισμένων ευρωπαίων αξιωματούχων, βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή