Ένας διεθνής Έλληνας στη νέα Λυρική

Ένας διεθνής Έλληνας στη νέα Λυρική

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ντεμπούτο του στο νέο «σπίτι» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάνει ένας διεθνούς φήμης και παρουσίας Έλληνας. Ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς ανεβαίνει στη νέα κεντρική σκηνή της ΕΛΣ ως Ριγολέττος στην ομώνυμη όπερα του Τζουζέπε Βέρντι. Ο τραγικός καμπούρης γελωτοποιός της αυλής είναι ένας ρόλος που ο Έλληνας καλλιτέχνης γνωρίζει καλά. Τον ερμήνευσε για πρώτη φορά στην ΕΛΣ το 2008, πριν «ταξιδέψει» μαζί του σε φημισμένα λυρικά θέατρα στο Λονδίνο, στη Βενετία, στο Παλέρμο, στις Βρυξέλλες και στο Άμστερνταμ.

Στο ΚΠΙΣΝ, η δράση της όπερας, η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στη «Λα Φενίτσε» της Βενετίας το 1851, μεταφέρεται από τη Μάντοβα του 16ου αιώνα σε μια Ιταλία στα πρόθυρα του πολέμου, υπό τις διαταγές του Μπενίτο Μουσολίνι.

Δίπλα στον διακεκριμένο βαρύτονο, η Ελληνίδα κολορατούρα υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση ερμηνεύει την Τζίλντα και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος τον Δούκα της Μάντοβας. Η μουσική διεύθυνση ανήκει στον Ηλία Βουδούρη, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Πετρόπουλου. Η παραγωγή της ΕΛΣ παρουσιάζεται σε τέσσερις παραστάσεις από τις 25 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή