Λέσβος: Νέα κινητοποίηση Αφγανών από τον καταυλισμό της Μόριας

Λέσβος: Νέα κινητοποίηση Αφγανών από τον καταυλισμό της Μόριας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στις χθεσινοβραδινές της κινητοποιήσεις δίνει σήμερα ομάδα Αφγανών μεταναστών και προσφύγων, διεκδικώντας ασφαλή διαμονή στον καταυλισμό της Μόριας αλλά και ισότιμη αντιμετώπιση των αιτημάτων ασύλου των Αφγανών με τα αντίστοιχα των Σύρων.

Σήμερα από το πρωί, οικογένειες Αφγανών με πολλά μικρά παιδιά ανάμεσα τους, πορεύτηκαν από τη Μόρια προς την πόλη της Μυτιλήνης. Στη βόρεια είσοδο της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Μανταμάδου, στο ύψος του εργοστασίου «Καλαμάρη», αστυνομικές δυνάμεις είχαν τοποθετήσει μια κλούβα των ΜΑΤ, απαγορεύοντας τους να μπουν στην πόλη και ιδιαίτερα στην αγορά της. Ταυτόχρονα παροχέτευαν την κυκλοφορά των οχημάτων μέσω παρακαμπτήριων οδών στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, οι ενέργειες της Αστυνομίας δεν απέτρεψε τους διαμαρτυρόμενους από το να παραμείνουν εκεί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την κλούβα.

Τελικά, όταν η αγορά έκλεισε, επιτράπηκε σε περίπου 100 άτομα που είχαν απομείνει να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς την κεντρική πλατεία Σαπφούς.

(Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή