Flashback στην 24η Οκτωβρίου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 24η Οκτωβρίου-1

Φορώντας στολές που συνάδουν με το κλίμα του Χαλοουίν και κρατώντας πλακάτ που αναγράφουν τις χώρες που αποτελούν την ενωμένη Γιουγκοσλαβία, έξι αγνώστου ταυτότητας άνδρες πραγματοποιούν διαμαρτυρία κατά της επίσκεψης του Γιουγκοσλάβου ηγέτη Γιόσιπ Μπροζ Τίτο στη Νέα Υόρκη, το 1963. (AP Photo/Matty Zimmerman)

Flashback στην 24η Οκτωβρίου-2

O καγκελάριος της Ναζιστικής Γερμανίας, Αδόλφος Χίτλερ, δίνει το χέρι του στον Γάλλο στρατάρχη Φιλίπ Πεταίν, επικεφαλής του φιλογερμανικού Κράτους του Βίσυ στο μη κατεχόμενο τμήμα της νότιας Γαλλίας, το 1940. Στα δεξιά βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιοαχίμ φον Ρίμπεντροπ. (AP Photo)

Flashback στην 24η Οκτωβρίου-3

O σπουδαίος Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο παίρνει το πρώτο κομμάτι της ογκώδους τούρτας των 75ων γενεθλίων του, στην πόλη Βαλαούρις της νότιας Γαλλίας, το 1956. Κρυμμένος πίσω από τον ζωγράφο, φαίνεται ο Γάλλος καλλιτέχνης και φίλος του Πικάσο, Ζαν Κοκτώ. (AP Photo/Gargano)

Flashback στην 24η Οκτωβρίου-4

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκεται αντιμέτωπο με το πιο καταστρεπτικό κραχ στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο σήμανε την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης της δεκαετίας του '30, που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού βιομηχανικού κόσμου, το 1929. Η 24η Οκτωβρίου του 1929 έμεινε ευρύτερα γνωστή ως «Μαύρη Πέμπτη», καθώς ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες σε μία συνεδρίαση, σημάνοντας την έναρξη της εποχής της «Μεγάλης Ύφεσης». (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή