Τη στήριξη 725 απολυμένων του τομέα λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα προτείνει η Κομισιόν

Τη στήριξη 725 απολυμένων του τομέα λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα προτείνει η Κομισιόν

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση, προκειμένου να λάβει η Ελλάδα το ποσό των 2,9 εκατ. από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, μετά από σημαντικό αριθμό απολύσεων στον τομέα του λιανικού εμπορίου, κατέθεσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το λιανικό εμπόριο έχει πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση και τις μεταβαλλόμενες εμπορικές συνήθειες. Η προτεινόμενη βοήθεια από το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης στοχεύει στη στήριξη των απολυμένων εργαζομένων, προκειμένου να προσαρμόσουν τις δεξιότητές τους και στο να διευκολύνει τη μετάβασή τους σε νέες θέσεις εργασίας ή στη δημιουργία δικών τους επιχειρήσεων» δήλωσε σχετικά η αρμόδια επίτροπος για την Απασχόληση, Μαριάν Τάισεν.

Ειδικότερα, η Ελλάδα ζήτησε στήριξη από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση μετά την απόλυση 725 εργαζομένων από εννέα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Οι απολύσεις σημειώθηκαν κυρίως στην περιοχή της Αττικής, ωστόσο, ακόμα δέκα περιοχές επηρεάστηκαν, επίσης, από αυτές. Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση θα βοηθήσουν τους 725 πρώην λιανοπωλητές, παρέχοντάς τους επαγγελματικό προσανατολισμό, επαγγελματική κατάρτιση, στήριξη στην ίδρυση επιχειρήσεων, κίνητρα πρόσληψης και επιδόματα αναζήτησης εργασίας και επαγγελματικής κατάρτισης.

Η πρόταση της Επιτροπής πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο των κρατών-μελών της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή