Στο μικροσκόπιο το δρομολόγιο του ταξί του πατέρα της 32χρονης Δώρας

Στο μικροσκόπιο το δρομολόγιο του ταξί του πατέρα της 32χρονης Δώρας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του δολοφόνου της 32χρονης Δώρας.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν οι τοποθετήσεις του δικηγόρου του πατέρα της αδικοχαμένης 32χρονης, ο οποίος σύμφωνα με πιο πρόσφατες πληροφορίες προσήλθε στο κτίριο της ΓΑΔΑ το βράδυ της Δευτέρας για να δώσει νέα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας της νεκρής, Κ. Ζέμπερης, είχε, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, αναφέρει ότι την ώρα του θανάτου της έτυχε να περνάει με το ταξί που οδηγούσε από το Β' Νεκροταφείο και, μάλιστα, να επιβιβάζει πελάτη, ο οποίος θα μπορούσε να εμπλέκεται με τη δολοφονία της κόρης του. Χθες, ο Κ. Ζέμπερης κατέθεσε, επί πολλές ώρες, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σε νέες του δηλώσεις ο δικηγόρος κ. Απ. Λύτρας που εκπροσωπεί τον Κ. Ζέμπερη τόνισε ότι «από τραγική σύμπτωση» ο πατέρας της 32χρονης πέρασε από το νεκροταφείο, όχι όμως την ώρα του εγκλήματος, αλλά οκτώ ώρες αργότερα. «Ο πατέρας είπε πράγματι την αλήθεια» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι λόγω της σύγχυσής του έκανε λάθος στις ώρες που βρέθηκε στην περιοχή του νεκροταφείου. Ειδικότερα, όπως είπε, στις 17:15 (ώρα κατά την οποία υπολογίζεται ότι έγινε το έγκλημα), ο πατέρας βρισκόταν με το ταξί του στην περιοχή του Ζωγράφου.

«Και να ήθελε, δεν μπορούσε να βρίσκεται στο νεκροταφείο την ώρα του εγκλήματος» τόνισε ο δικηγόρος του Κ. Ζέμπερη ο οποίος μάλιστα έδωσε την πληροφορία ότι το ταξί βρισκόταν στις 20:56 στη συμβολή των οδών Τραλλέων και Ηρακλείου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλα τα στοιχεία με τις κινήσεις του ταξί που οδηγούσε ο πατέρας της αδικοχαμένης είναι καταγεγραμμένα στο GPS.

Νωρίτερα, ο κ. Λύτρας διαφώνησε (Αlpha Radio) με τις τηλεοπτικές δηλώσεις του πελάτη του, ακυρώνοντας μάλιστα πλήρως τα λεγόμενά του, σημειώνοντας μάλιστα  ότι το ταξί δεν το είχε ο πατέρας και είχε γίνει αλλαγή βάρδιας. «Δεν ήμουν σύμφωνος όταν έκανε τις δηλώσεις, δεν τον είχα αναλάβει», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι ο πατέρας δεν είναι κατηγορούμενος, απλώς έδωσε μια κατάθεση και έχει πάει στο σπίτι του. 

Οι τοποθετήσεις του συνηγόρου προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε στο ίδιο μέσο πως «η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και θα εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ταξί γίνεται εξονυχιστική έρευνα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει DNA που να ταιριάζει με αυτό που βρέθηκε στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία της 32χρονης. Εάν δεν προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμου του στενού και φιλικού περιβάλλοντος του θύματος, τότε οι έρευνες θα στραφούν κυρίως προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου, όπως τόνισε νωρίτερα στο πρακτορείο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή