Κόντρα στο Twitter ανάμεσα σε συμβούλους της Μέι και του Γιουνκέρ

Κόντρα στο Twitter ανάμεσα σε συμβούλους της Μέι και του Γιουνκέρ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, το οποίο περιγράφει με μη κολακευτικά λόγια την παρουσία της Τερέζα Μέι σε δείπνο με τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ έχει προκαλέσει κόντρα στο Twitter μεταξύ πρώην και νυν συμβούλων της Βρετανής πρωθυπουργού και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μετά τη σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία οι ηγέτες της ΕΕ επιχείρησαν να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με την Μέι, προκειμένου να επιταχυνθούν οι συνομιλίες για το Brexit, ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου του Γιουνκέρ διέψευσε την κατηγορία που διατύπωσε στο Twitter ο πρώην ομόλογός του στο επιτελείο της Μέι ότι εκείνος ήταν η πηγή της διαρροής για την Μέι. Πολλοί μάλιστα είχαν ισχυριστεί ότι εκείνος ευθυνόταν και για προηγούμενη διαρροή που αφορούσε δείπνο των δύο πολιτικών πριν από έξι μήνες.

Ο Μάρτιν Σελμέιρ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ απόπειρα «παγίδευσής» του και προσπάθεια να πλήξει τις σχέσεις Γιουνκέρ-Μέι.

Το Λονδίνο ενοχλήθηκε επειδή έπειτα από δείπνο στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Απρίλιο, η Frankfurter Allgemeine Zeitung έγραψε ότι ο Γιουνκέρ χαρακτήρισε την Μέι «από άλλο γαλαξία» λόγω των απαιτήσεών της από την ΕΕ για την περίοδο μετά το «διαζύγιο».

Χθες η ίδια εφημερίδα έγραψε ότι ο Γιουνκέρ την βρήκε «μελαγχολική» την περασμένη εβδομάδα και ότι «εκλιπαρούσε» για βοήθεια την ΕΕ προκειμένου να την προστατεύσει από τους εσωκομματικούς εχθρούς της.

Ο Νικ Τίμοθι, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Μέι όταν εκείνη έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου, έγραψε στο Twitter ότι ο Σελμέιρ ήταν η πηγή της εφημερίδας.

«Έπειτα από εποικοδομητική συνάντηση του Συμβουλίου, ο Σελμέιρ κάνει αυτό. Υπενθύμιση ότι κάποιοι στις Βρυξέλλες δεν επιθυμούν συμφωνία ή θέλουν μια τιμωρητική συμφωνία», έγραψε.

Ο Σελμέιρ απάντησε λέγοντας ότι ούτε εκείνος ούτε ο Γιουνκέρ έκαναν τα σχόλια που τους αποδίδονται. «Διαψεύδω ότι 1. ευθυνόμαστε για την διαρροή 2. είπε αυτά ο Γιουνκέρ και 3. θέλουμε τιμωρητική συμφωνία για το Brexit», έγραψε.

«Σε μια προσπάθεια να παγιδεύσει την πλευρά της ΕΕ και να υπονομεύσει τις συνομιλίες…Αυτό είναι ψευδές. Το ξέρω ότι δεν ταιριάζει με το κλισέ σας, @NickJTimothy. Αλλά, ο @JunckerEU και εγώ δεν έχουμε κανένα συμφέρον να αποδυναμώσουμε την πρωθυπουργό. Αλλά φαίνεται ότι κάποιοι έχουν συμφέρον να υπονομεύσουν τις εποικοδομητικές σχέσεις @JunckerEU & της πρωθυπουργού Μέι. Ποιός; αυτό είναι το ερώτημα».

Το ρεπορτάζ της Κυριακής υπογράφει ο ίδιος δημοσιογράφος, ο οποίος θεωρείται ότι έχει πρόσβαση στη συνοδεία του Γιουνκέρ, το ρεπορτάζ του οποίου για το δείπνο του Απριλίου είχε διαψεύσει η Μέι χαρακτηρίζοντάς το «κουτσομπολιό των Βρυξελλών».

Το χθεσινό δημοσίευμα της FAZ ανέφερε ότι ο Γιουνκέρ βρήκε την Μέι «αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη» όταν συναντήθηκαν σε δείπνο στις Βρυξέλλες την περασμένη Δευτέρα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή