Ευρωλίγκα: Η πρώτη «διαβολοβδομάδα»

Ευρωλίγκα: Η πρώτη «διαβολοβδομάδα»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας (3η αγωνιστική), με τους διπλούς αγώνες σε διάστημα 4 ημερών, αρχίζει σήμερα για τον αήττητο Ολυμπιακό, στο Τελ Αβίβ (21.00), όπου θα αντιμετωπίσει την αναγεννημένη Μακάμπι (δύο νίκες) και αύριο για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος θα δοκιμαστεί από την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη, στη Μόσχα (20.00). Το σύστημα των διπλών αγώνων στην περυσινή πρώτη χρονιά της εφαρμογής του, έδειξε ότι απαιτείται η εξασφάλιση τουλάχιστον μιας νίκης, με τη λογική στόχευση των εντός έδρας αγώνων. Στην επιστροφή τους στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τη Χίμκι, μεθαύριο (21.00), ενώ οι «πράσινοι» θα φιλοξενήσουν στο ΟΑΚΑ (21.30) την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Σε διάστημα τριών ημερών, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τους δύο πρώην προπονητές του, αλλά έχουν «σβήσει» προ πολλού οι συναισθηματικοί δεσμοί του παρελθόντος και το ζητούμενο για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι η νίκη.

Ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί σήμερα στο «Γιαντ Ελιάου», με τους Μάντζαρη και Πρίντεζη που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή τους δεν είναι οριστικοποιημένη, ενώ απουσιάζουν οι Σπανούλης (πιθανότατα θα παίξει με τη Χίμκι) και Τιλί.

«Η Μακάμπι έχει αλλάξει καθολικά. Στοχεύουμε στη νίκη και πρέπει να παίξουμε με συνέπεια» υποστήριξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Η αποστολή του ΠΑΟ ταξιδεύει χωρίς απόντες στη Μόσχα και ο Τσάβι Πασκουάλ προσδοκά από τους παίκτες του να μην επαναλάβουν την εμφάνιση της Βαρκελώνης και να διεκδικήσουν τη σημαντική, εκτός έδρας νίκη.

• Στην 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ, προερχόμενη από τη νίκη στη Βενετία, θέλει στο ΟΑΚΑ (19.30) να δώσει την ίδια συνέχεια στο σημερινό παιχνίδι της με την τουρκική Μπάνβιτ που είναι φαβορί για την κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον 3ο όμιλο. Ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην πρώτη νίκη του, δοκιμαζόμενος στην Ιταλία από την Κάπο Ντ’ Ορλάντο, η οποία, επίσης, έχει γνωρίσει δύο ήττες. Αύριο, ο Αρης θα παίξει στην έδρα του με τη γαλλική Ναντέρ (19.30).

• Την υβριστική στάση του Νίκου Παππά σε φωτογραφία και το σχόλιο που αναφερόταν σε δημοσιογράφους και ανήρτησε στο instagram, καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωση τους η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ. Είχε προηγηθεί ο υβριστικός χαρακτηρισμός του παίκτη προς τον προπονητή της εθνικής ομάδας και του ΓΣΛ Φάρου, Θανάση Σκουρτόπουλο, αποκαλώντας τον «βλάκα» στη διάρκεια του πρόσφατου αγώνα με τον Παναθηναϊκό, επειδή δεν τον συμπεριέλαβε στην 24άδα των διεθνών παικτών, ενόψει των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή