Πρόσωπα της Τρίτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορικές στιγμές έζησε το κοινό στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, όταν υπήρξαν όλες οι προϋποθέσεις για αξιομνημόνευτη εμπειρία. Ηταν η επιστροφή της Μάρθα Αργκεριχ (φωτ.), που είχε να εμφανιστεί στο Κάρνεγκι Χολ εννέα έτη. Και ήταν και το εκεί ντεμπούτο του μαέστρου Αντόνιο Παπάνο, που διηύθυνε στην αίθουσα την Ορχήστρα της Εθνικής Ακαδημίας της Αγίας Καικιλίας της Ρώμης. Η σοπράνο Μπάρμπαρα Χάνιγκαν τραγούδησε ένα νέο έργο του Σαλβατόρε Σιαρίνο και η Αργκεριχ ξεσήκωσε το κοινό με το που εισήλθε και κάθισε να παίξει στο πιάνο το κοντσέρτο αρ. 3 του Προκόφιεφ. Ετσι περίπου γράφεται και η μουσική ιστορία των αιθουσών και των τόπων.

(…) Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα στον κόσμο, αυτό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Αμερική και με την πιο ακριβή διαφήμιση ανά δευτερόλεπτο. Μιλάμε φυσικά για το Super Bowl. Το ημίχρονο του τελικού του αμερικανικού ποδοσφαίρου είναι από μόνο του ένα ξεχωριστό event κατά τη διάρκεια του οποίου o τυχερός σταρ που έχει επιλεγεί, καλείται να παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό σόου. Φέτος, τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ.

(…) Για τη συμβολή του στον αμερικανικό πολιτισμό και για το άφθονο γέλιο που μοίρασε μέσα από την εκπομπή του –τη μακροβιότερη στην ιστορία των ΗΠΑ– τιμήθηκε με το βραβείο «Μαρκ Τουέιν» ο Ντέιβιντ Λέτερμαν. Ο 70χρονος παρουσιαστής, αγνώριστος με τη λευκή γενειάδα, παρέλαβε το βραβείο σε τελετή που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Kennedy Center.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή