Ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης: Η καταλανική κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με την προκήρυξη εκλογών

Ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης: Η καταλανική κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με την προκήρυξη εκλογών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι η πολιτική κρίση στην Καταλωνία δεν μπορεί να επιλυθεί απλά με την προκήρυξη περιφερειακών εκλογών, έστειλε ο Ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης, στη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε.

«Δεν διορθώνονται όλα με την προκήρυξη εκλογών», δήλωσε ο Ραφαέλ Καταλά και πρόσθεσε ότι θα ήταν ένα θετικό βήμα προς την εκτόνωση της έντασης η εμφάνιση του Καταλανού ηγέτη, Κάρλες Πουτζδεμόν στη Γερουσία.

«Εάν ο Πουτζδεμόν εμφανιζόταν ενώπιον της Γερουσίας, αυτό θα συνέβαλε θετικά στην εξεύρεση λύσης στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην "ανυπάκουη" επαρχία και τη Μαδρίτη».

Η απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του ισπανικού συντάγματος, που της δίνει τη δυνατότητα να αναλάβει απευθείας τη διοίκηση της περιοχής, ανακοινώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ύστερα από σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου. Το δραστικό αυτό μέτρο υποστηρίζουν τόσο οι Σοσιαλιστές όσο και το φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos.

Για να δρομολογηθεί η εφαρμογή των μέτρων, απαιτείται απόφαση της Γερουσίας, η οποία, πιθανότατα, θα ληφθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Μία ημέρα νωρίτερα θα συνέλθει το καταλανικό Κοινοβούλιο με αντικείμενο την απάντηση της Βαρκελώνης στην εφαρμογή του άρθρου 155.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή