Διατηρείται ο υψηλός ρυθμός αύξησης του γερμανικού ΑΕΠ

Διατηρείται ο υψηλός ρυθμός αύξησης του γερμανικού ΑΕΠ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας πιθανότατα συνεχίστηκε με υψηλό ρυθμό το τρίτο τρίμηνο του 2017, κυρίως χάρη στις εξαιρετικές παραγγελίες που σημειώθηκαν στον μεταποιητικό τομέα. Η αύξηση των παραγγελιών στη γερμανική βιομηχανία ήταν τόσο σημαντική, ώστε αντιστάθμισε την υποχώρηση της δραστηριότητας στον τομέα των κατασκευών και τη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. «Η βιομηχανία, υποστηριζόμενη από την αυξημένη εξωτερική ζήτηση, είναι πιθανό πως θα διατηρήσει τον ρόλο της ως βασικού πυλώνα μιας ισχυρής οικονομίας», ανέφερε χθες η κεντρική τράπεζα. «Η κατάσταση όσον αφορά τις παραγγελιές στη βιομηχανία είναι εξαιρετική». Η γερμανική οικονομία έχει αναπτυχθεί με έντονο ρυθμό φέτος, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στην ευρύτερη οικονομία της Ευρωζώνης και προσφέροντας στην ΕΚΤ τον σημαντικότερο λόγο για να περιορίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται ότι ξεπέρασαν τη δύσκολη περίοδο που βίωσαν τις περασμένες εβδομάδες και οι παραγγελίες ήταν εξαιρετικές, ιδίως εκτός Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό πως ο κατασκευαστικός τομέας δεν συνεισέφερε καθόλου στη συνολική ανάπτυξη, ενώ το χαμηλό επίπεδο των λιανικών πωλήσεων σημαίνει πιθανότατα πως υποχώρησε και η ιδιωτική κατανάλωση. «Με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και ευνοϊκές προοπτικές για την αγορά εργασίας και τα εισοδήματα, δεν θα πρέπει να αναμένεται μακροπρόθεσμη επιδείνωση της κατανάλωσης», προβλέπουν οι οικονομολόγοι της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή