Παυλόπουλος: Από το λίκνο του Ολυμπιακού Πνεύματος στέλνουμε το μήνυμα της ειρήνης

Παυλόπουλος: Από το λίκνο του Ολυμπιακού Πνεύματος στέλνουμε το μήνυμα της ειρήνης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα της ειρήνης, της Δημοκρατίας, της ειρηνικής συνεργασίας και της δημιουργίας θέλησε να περάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος κατά την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία.

O κ. Παυλόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Από την Ελλάδα ξεκινάει σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Πιονγκτσάνγκ το 2018. Από εδώ,  το Λίκνο και την Κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος και του Ολυμπιακού Ιδεώδους,  στέλνουμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της Ειρήνης,  το μήνυμα της Δημοκρατίας,  της ειρηνικής συνεργασίας και δημιουργίας. Πρέπει να ευχαριστήσω θερμώς  τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μια μεγάλη ηγετική φυσιογνωμία  και  μεγάλο φίλο της Ελλάδος,  τον κ. Τhomas Bach.  Επί των ημερών του οι Ολυμπιακοί Αγώνες και γενικά οι τελετές εδώ στην Ολυμπία, απόκτησαν μία άλλη διάσταση η οποία ταιριάζει στην παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων και στην παράδοση του Ολυμπιακού Πνεύματος. Τον ευχαριστούμε όλοι θερμώς για την επιτέλεση αυτής της μεγάλης αποστολής και ευχόμαστε να συνεχίσει να αναβαθμίζει πάντα αυτή την σεμνή τελετή,  η οποία έχει όμως αυτόν τον πολύ μεγάλο συμβολισμό.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή