Ο Σι Τζινπίνγκ ισχυρότερος Κινέζος ηγέτης μετά τον Μάο Τσετούνγκ

Ο Σι Τζινπίνγκ ισχυρότερος Κινέζος ηγέτης μετά τον Μάο Τσετούνγκ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ παρουσίασε τη νέα σύνθεση της πανίσχυρης μόνιμης επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος (PBSC), λίγο μετά την εξασφάλιση της θέσης του στην ηγεσία για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Υπάρχουν πέντε νέα πρόσωπα στην επταμελή επιτροπή, η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη σε μια μεγαλειώδη τελετή στη Μεγάλη Αίθουσα του Πεκίνου.

Η ανακοίνωση έγινε λίγο μετά το τέλος του Εθνικού Κογκρέσου του Κομμουνιστικού Κόμματος, το μεγαλύτερο γεγονός στο πολιτικό ημερολόγιο της Κίνας, το οποίο πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε ορίσει μια ευρεία ατζέντα, ορισμένα καθήκοντα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερη δουλειά», δήλωσε ο πρόεδρος μετά την εισαγωγή της νέας επιτροπής.

«Με δεκαετίες σκληρής δουλειάς, ο κινεζικού χαρακτήρα σοσιαλισμός εχει εισέλθει σε μια νέα εποχή», ανέφερε, σε μια φαινομενική αναφορά στο «δόγμα Σι Τζινπίνγκ», το οποίο κατοχυρώθηκε στο καταστατικό του κόμματος την Τρίτη. Πρόκεται για τη δεύτερη φορά στην ιστορία που η εξουσία ενός εν ζωή Κινέζου ηγέτη αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μόνος Κινέζος που είχε ξανά αυτή την τιμή την τιμή ήταν ο Μάο Τσετούνγκ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή