Flashback στην 26η Οκτωβρίου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 26η Οκτωβρίου-1

Οι Τζον Λένον, Τζορτζ Χάρισον, Πολ Μακάρντνει και Ρίνγκο Σταρ, με λίγα λόγια το θρυλικό συγκρότημα των «Σκαθαριών» από το Λίβερπουλ, βραβεύονται από τη βασίλισσα Ελισάβετ με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (M.B.E. – Most Excellent Order of the British Empire), στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ, το 1965. (AP Photo)

Flashback στην 26η Οκτωβρίου-2

Υπό κλίμα έντονου παροξυσμού, οι «τεντιμπόηδες» του Βερολίνου υποδέχονται τον ροκ εν ρολ θρύλο Μπιλ Χάλεϊ, ο οποίος μαζί με το συγκρότημα του, τους Comets, θα δώσει για πρώτη φορά συναυλία στη γερμανική πρωτεύουσας, το 1958. Ωστόσο, η ατίθαση νεολαία θα μετατρέψει τη συναυλία σε πανδαιμόνιο, καθώς θα ξεσπάσουν ευρύτατες ταραχές μεταξύ των νεολαίων και της αστυνομίας, οι οποίες θα αναγκάσουν το συγκρότημα να εγκαταλείψει τη σκηνή. (AP Photo)

Flashback στην 26η Οκτωβρίου-3

Ο αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κουξ Κλαν στο Μέτερι της Λουιζιάνα, Ντέιβιντ Ντιούκ, καταφθάνει στην προγραμματισμένη συνάντηση που έχει με δημοσιογράφους στη Ντουλζούρα της Καλιφόρνια, για να τους περιγράψει τις περιπολίες που πραγματοποιεί η οργάνωση στα σύνορα, για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, το 1977. (AP Photo/Harold Valentine)

Flashback στην 26η Οκτωβρίου-4

Η επιβλητική παρουσία των σοβιετικών τανκς κυριαρχεί στους δρόμους της Βουδαπέστης, την τέταρτη μέρα της Ουγγρικής Επανάστασης, το 1956. Tα τανκς έχουν μεταβεί στη χώρα, για να καταστείλουν την αντισοβιετική εξέγερση. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή