Flashback στην 27η Οκτωβρίου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 27η Οκτωβρίου-1

Η τεραστίων διαστάσεων ανεργία που έχει προκαλέσει η «Μεγάλη Ύφεση» στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το Κραχ της Γουόλ Στριτ, ωθεί πολλούς ανέργους να ασκήσουν πρόχειρα επαγγέλματα, για να βγάλουν τα προς το ζην. Ενδεικτικά, ο συγκεκριμένος άνδρας έχει στήσει έναν πάγκο, ο οποίος προσφέρει «το μοναδικό και καλύτερο σάντουιτς της πόλης με μόνο τρία δολάρια», κοντά σε ένα τμήμα εύρεσης εργασίας, κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 1931. (AP Photo)  

Flashback στην 27η Οκτωβρίου-2

Ένας Βιετναμέζος αστυνομικός προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που καίει έναν βουδιστή μοναχό, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό της Σαϊγκόν, το 1963. Είναι ο πέμπτος βουδιστής μοναχός που αυτοκτονεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπίεση που υφίστασται η βουδιστική κοινότητα της χώρας από τη νοτιοβιετναμέζικη κυβέρνηση. (AP Photo/Horst Faas) 

Flashback στην 27η Οκτωβρίου-3

Ο θρύλος της Τζαζ, Λούις Άρμστρονγκ, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Λουσίλ, αναχωρεί αεροπορικώς από τη Νέα Υόρκη για μία περιοδεία σε πέντε χώρες του νότιου τμήματος της αφρικανικής ηπείρου, το 1951. (AP Photo/Marty Lederhandler)

Flashback στην 27η Οκτωβρίου-4

Τρεις νεαροί παρευρισκόμενοι στην κηδεία των μελών της ηγετικής ομάδας της γερμανικής ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης Φραξία Κόκκινος Στρατός, κρατούν ένα πανό που κάνει λόγο για βασανισμό και δολοφονία των θανόντων στις φυλακές όπου κρατούνταν, το 1977. Οι νέοι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους για να μην αναγνωριστούν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην κηδεία. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή