«Πράσινο φως» για την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ από τον ESM

«Πράσινο φως» για την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ από τον ESM

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Πράσινο φως» για την εκταμίευση 800 εκατ. ευρώ έδωσε την Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μετά από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ικανοποιώντας τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα.

Τα 800 εκατ. είναι το υπόλοιπο ποσό της τρίτης δόσης του προγράμματος που εγκρίθηκαν στις 7 Ιουλίου 2017 και θα εκταμιευθούν σε ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Είμαι ικανοποιημένος που παρατηρώ τη συνεχιζόμενη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το ποσό των οφειλών μειώθηκε τους τελευταίους μήνες και η Ελλάδα υπερέβη τον στόχο που της έχει τεθεί στο πρόγραμμα και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αύριο οι επαφές με τρόικα για αγορές προϊόντων και δημοσιονομικά

Την ίδια ώρα, με τη συνάντηση με αντικείμενο τις αγορές προϊόντων, θα αρχίσουν αύριο στις 8.30 οι επαφές της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Θα ακολουθήσει στις 9.30 η συνάντηση με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη (η οποία σήμερα αναβλήθηκε) και η σύνοψη των αποτελεσμάτων της πρώτης επίσκεψης των επικεφαλής των κλιμακίων των πιστωτών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της γ' αξιολόγησης. Οι επικεφαλής αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο από την Ελλάδα και να επανέλθουν, σύμφωνα με πληροφορίες, προς το τέλος Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι κατά τις σημερινές συναντήσεις επήλθε συμφωνία για τα ζητήματα της διοικητικής μεταρρύθμισης, τις συντάξεις χηρείας και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ενώ ανοικτό έμεινε το θέμα των προνοιακών επιδομάτων, το οποίο συνδέεται με τα δημοσιονομικά του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή