Κυρ. Μητσοτάκης: Προκλητική η κυβερνητική αδιαφορία

Κυρ. Μητσοτάκης: Προκλητική η κυβερνητική αδιαφορία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή επιδιώκει να σύρει τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της ανομίας και της ανασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατέθεσε χθες ερώτηση στην «ώρα του πρωθυπουργού», προκαλώντας τον πρωθυπουργό να εξηγήσει «γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού για τη σημασία που αποδίδει η Ν.Δ. στον νόμο και την τάξη, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, το οποίο δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την οργή και τη θλίψη του για την επίθεση και αναφέρθηκε στους αστυνομικούς των οποίων οι ζωές κινδύνευσαν και οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν την τάξη, «αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι». Και έβαλε την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στο κάδρο και άλλων παρόμοιων περιστατικών μιλώντας για «κοινό νήμα» που ενώνει τα φαινόμενα. «Υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς και αυτό δυστυχώς είναι η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα διασάλευσης του νόμου και της τάξης», σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας, όπως είχε πει και από τη ΔΕΘ, ότι το ζήτημα του νόμου και της τάξης δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή ατζέντα – είναι απλώς αυτονόητη. Οπως είπε, «δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια» και επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη. Προαναγγέλλοντας δε την κατάθεση της σχετικής ερώτησης, άφησε αιχμή έναντι του Αλέξη Τσίπρα «αυτή τη φορά να μην έρθει στη Βουλή να μας πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόταν στην προηγούμενη ερώτηση για την εγκληματικότητα που είχε καταθέσει στην «ώρα του πρωθυπουργού» τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς ο κ. Τσίπρας είχε υποστηρίξει ότι το θέμα «δεν είναι επίκαιρο». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι αποτελεί «παρακολούθημα της ακροδεξιάς ρητορικής του αντιπροέδρου του», την ώρα που η Πειραιώς μέσω κύκλων της καλούσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη αντί να σχολιάζει τη διαγραφή της κ. Πακακώστα, να κάνει «έστω ένα σχόλιο» για τον βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος παραδέχθηκε χθες ότι «έχει καταλυθεί η τάξη και ο νόμος» και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ «για ανοχή στους Ρουβίκωνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή