Ευρωλίγκα: Ντέρμπι αποδείξεων για ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Ντέρμπι αποδείξεων για ΠΑΟ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού Superfoods, που ήταν φυσιολογική απόρροια της άσχημης αγωνιστικής απόδοσης και της έλλειψης αντίδρασης όταν η διαφορά του σκορ σταθεροποιήθηκε σε διψήφιο αριθμό πόντων, δημιουργεί ανησυχητικές διαστάσεις για την εικόνα του στα εκτός έδρας παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» υποδέχονται σήμερα (21.30) στο ΟΑΚΑ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και είναι υποχρεωμένοι να αντιστρέψουν τους προβληματισμούς που δημιούργησαν για τις δυνατότητές τους από τις βαριές ήττες που γνώρισαν στη Μόσχα (81-63), προχθές το βράδυ, και στη Βαρκελώνη, πριν από δύο εβδομάδες. Ακόμα και το ελαφρυντικό των δυσκολότερων εκτός έδρας αγώνων, κόντρα στην Μπαρτσελόνα και στην ΤΣΣΚΑ, δεν ισοσταθμίζει την κατάρρευση του Παναθηναϊκού στα 15 τελευταία λεπτά, περιμένοντας καρτερικά την ολοκλήρωση των αγώνων και την οριστικοποίηση του εύρους στο τελικό σκορ, με τις διαφορές 27 πόντων στη Βαρκελώνη και δεκαοκτώ στη Μόσχα.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, από την περυσινή περίοδο, μετράει μόλις πέντε νίκες σε σύνολο 18 αγώνων και χαμηλό ποσοστό επιτυχίας (28%). Η στατιστική του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ παρουσιάζει πέντε παίκτες του «τριφυλλιού» (Γκιστ, Βουγιούκας, Γκέιμπριελ, Παππάς, Ντένμον) χωρίς να σκοράρουν σε 54 λεπτά συνολικής συμμετοχής τους. Ο Πασκουάλ που είχε αντιδράσει με πολύωρη παρακολούθηση βίντεο και διπλές προπονήσεις στη συντριβή του ΠΑΟ από την Μπαρτσελόνα, δεν έχει τα χρονικά περιθώρια για τη συνέχιση της ίδιας τακτικής, ενόψει του αγώνα με τη Φενέρ, αλλά είναι δεδομένο ότι περιμένει ανατροπή της εμφάνισης των παικτών του με έξτρα κίνητρα τον «πληγωμένο» εγωισμό τους και την παρουσία των φιλάθλων. Το δύσκολο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού συνεχίζεται μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και την 7η αγωνιστική (Μπασκόνια εκτός, Ολυμπιακός εκτός, Χίμκι εντός).

Οι επιβεβλημένες συγκρίσεις με την πορεία του έτερου εκπροσώπου του ελληνικού μπάσκετ στην Ευρωκλίγκα είναι καθολικά ευνοϊκότερες για τον Ολυμπιακό, ο οποίος προχώρησε αήττητος στην 3η αγωνιστική και παρά τις απουσίες των Σπανούλη και Τιλί επέστρεψε νικητής από το Τελ Αβίβ και το παιχνίδι με τη Μακάμπι με 68-69. (Ο χθεσινός αγώνας ολοκληρώθηκε μετά το πέρας της έκδοσης της «Κ».) Με την προπονητική «σφραγίδα» στον έλεγχο του ρυθμού σε άμυνα και επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μέγιστο βαθμό συσπείρωσης και εκπέμπουν βεβαιότητα και σταθερότητα απόδοσης, όπως και πέρυσι.

Στην 3η αγωνιστική ξεχώρισαν οι εκτός έδρας νίκες της Ζαλγκίρις στη Βαρκελώνη (75-81), της Βαλένθια στη Βιτόρια, κόντρα στην Μπασκόνια (63-80), προκαλώντας την παραίτηση του Αργεντίνου τεχνικού Σέρχιο Πριχιόνι και παρά την προσπάθεια μετάπεισής του από παίκτες και οπαδούς, καθώς και η επικράτηση της Μπάμπεργκ στη Μάλαγα (76-80). Τα άλλα αποτελέσματα: Ρεάλ – Αρμάνι 100-90, Φενέρμπαχτσε – Εφές 81-70 και Χίμκι – Ερ. Αστέρας 85-78. Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί σήμερα με τα παιχνίδια: Eφές – ΤΣΣΚΑ, Μπάμπεργκ – Μπασκόνια και Βαλένθια – Ουνικάχα Μάλαγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή