Kαταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης για Μπους

Kαταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης για Μπους

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος ζήτησε διά του αντιπροσώπου του συγγνώμη γι’ αυτό που μία ηθοποιός κατήγγειλε ως σεξουαλική παρενόχληση. Ο Μπους υποστηρίζει πως ήταν μια χειρονομία που στόχευε να καθησυχάσει την ηθοποιό πριν από τη λήψη των φωτογραφιών της. Η Χέδερ Λιντ, η οποία ήταν πρωταγωνίστρια στο ιστορικό δράμα του AMC «Turn: Washington Spies», κατηγόρησε τον Μπους ότι της έπιασε τα οπίσθια ενώ εκείνη πόζαρε για φωτογραφίες μαζί με τη γυναίκα του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προώθησης της σειράς.

Οι ισχυρισμοί της ηθοποιού διατυπώθηκαν σε ανάρτησή της στο Instagram, όπου απεικονιζόταν ο Μπους, 93 ετών σήμερα, να σφίγγει τα χέρια με τον Ομπάμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για συγκέντρωση χρημάτων για τους πληγέντες από τους κυκλώνες. Στην ανάρτησή της η Λιντ θυμήθηκε τη συνάντησή της με τον 41ο πρόεδρο, τρία χρόνια νωρίτερα, και ανέφερε ότι «της επιτέθηκε σεξουαλικώς όταν πόζαρε για παρόμοια φωτογραφία». «Δεν μου έσφιξε το χέρι. Με άγγιξε από πίσω και ενώ η γυναίκα του Μπάρμπαρα καθόταν στο πλάι του. Μου είπε ένα βρώμικο αστείο και στη συνέχεια, ενώ φωτογραφιζόμουν, με άγγιξε άλλη μία φορά», λέει.

Ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου, Τζιμ Μακ Γκραθ, αναφέρει ότι η συμπεριφορά του εκπορεύεται από την προσπάθειά του να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα. Καθώς ο πρώην πρόεδρος είναι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα, «το χέρι του πέφτει χαμηλά στην πλάτη όλων αυτών με τους οποίους φωτογραφίζεται. Προσπαθώντας να χαλαρώσει τους ανθρώπους, ο πρόεδρος έχει ακουμπήσει τα οπίσθια γυναικών και λέει πάντα το ίδιο αστείο καλοπροαίρετα. Κάποιοι είδαν τις κινήσεις αυτές ως αθώες, ενώ άλλοι τις βρίσκουν ανάρμοστες. Σε οποιονδήποτε προσέβαλε ζητάει συγγνώμη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή