Το παρασκήνιο της διαγραφής Παπακώστα

Το παρασκήνιο της διαγραφής Παπακώστα

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια προαναγγελθείσα διαγραφή –με την οποία φλερτάρισε δις προ μηνών η Κατερίνα Παπακώστα– επισφραγίστηκε χθες με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. τη βουλευτή της Β΄ Αθηνών, εκπέμποντας το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει παραφωνίες στη Ν.Δ., την ώρα μάλιστα που προηγείται δημοσκοπικά.

Πόσο μάλλον αφού της εκτός γραμμής στάσης της κ. Παπακώστα στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης είχε προηγηθεί συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., στην οποία η βουλευτής δεν τοποθετήθηκε, την ώρα μάλιστα που από την κομματική ηγεσία διαμηνύθηκε σε όλους τους τόνους ότι η επαφή με την Κ.Ο. θα είναι στενότερη από δω και στο εξής.

Η κ. Παπακώστα εκτός γραμμής, αναφερόμενη στον Πάνο Καμμένο στην Ολομέλεια της Βουλής, μίλησε για «προσωπικές αναφορές εναντίον του» που ήταν άσχετες με το νομοσχέδιο –και ενώ είχε προηγηθεί άγρια σύγκρουση του Aδ. Γεωργιάδη με τον ΥΠΕΘΑ–, ενώ σημείωσε ότι κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου που καταψηφίζει η Ν.Δ. βρίσκονταν στη σωστή κατεύθυνση. Εμμέσως πλην σαφώς η βουλευτής πήρε τη θέση του κ. Καμμένου, ο οποίος επιχείρησε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία για να δημιουργήσει ζήτημα στη Ν.Δ. Προσκάλεσε, δε, την κ. Παπακώστα στο υπουργείο Αμυνας να μετάσχει σε Επιτροπή με έργο τη σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ο σύζυγός της προέρχεται από αυτόν τον χώρο).

Στην Πειραιώς σήμανε συναγερμός. Τις εντυπώσεις δεν κατάφερε να διασκεδάσει ούτε η διευκρινιστική δήλωση στην οποία προέβη η κ. Παπακώστα το βράδυ της Τετάρτης. Ο κύβος της διαγραφής είχε ριφθεί. Συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη σχολίαζε ότι «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να παίζουν παιχνίδια την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης απολαμβάνει υψηλής δημοφιλίας». Σημειώνεται ότι η κ. Παπακώστα είχε φλερτάρει με τη διαγραφή άλλες δύο φορές τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο τόσο με αφορμή δηλώσεις της που αμφισβητούσαν την επίσημη κομματική γραμμή, για τις οποίες είχε προβεί σε διευκρινιστική δήλωση, όσο και με αφορμή την ευθεία επίθεσή της στον συνυποψήφιό της και ανταγωνιστή της στη Β΄ Αθήνα Αδ. Γεωργιάδη, στον οποίο είχε επιτεθεί. Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή, καθώς δεν επρόκειτο για μια απλή λεκτική αστοχία.

Σημειώνεται, δε, ότι το νέο «φάλτσο» της κ. Παπακώστα ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., στην οποία ο κ. Μητσοτάκης έκανε σαφή ανοίγματα προς τους βουλευτές του, διαμηνύοντας ότι η πόρτα του είναι πάντα ανοικτή για όλους – και παραπέμποντας και στον γραμματέα της K.O. Κώστα Τσιάρα ως κανάλι επικοινωνίας μεταξύ του ιδίου και των βουλευτών του.

Συνάδελφοί της, όπως, για παράδειγμα, ο Γιώργος Βλάχος, έθεσαν το θέμα των προσώπων που αυτοχρίζονται υποψήφιοι στις περιφέρειες, προκαλώντας ζητήματα στους παλαιότερους βουλευτές. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους βουλευτές του να αναφέρουν τα περιστατικά στον γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη και εξέπεμψε το μήνυμα ότι και ο ίδιος θα βρίσκεται πλέον συχνότερα στη Βουλή και πιο κοντά στην K.O. και ότι παλιοί και νέοι βουλευτές θα πορευθούν όλοι μαζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή