Κεντροαριστερά: Στους ρυθμούς της τηλεμαχίας οι υποψήφιοι

Κεντροαριστερά: Στους ρυθμούς της τηλεμαχίας οι υποψήφιοι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο ραντεβού έχει δοθεί για τη Δευτέρα στις 9 το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση. Εκεί και οι εννέα υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για πρώτη φορά σε πανελλαδική μετάδοση, με το «αποτέλεσμα» της τηλεμαχίας να θεωρείται κομβικό τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων. Γι’ αυτό τον λόγο τα επιτελεία των υποψηφίων ήδη ετοιμάζονται πυρετωδώς. Οι υποψήφιοι θα δομήσουν τα επιχειρήματά τους πάνω σε μία κεντρική λογική η οποία πλέον είναι σαφής και η «Κ» επιχειρεί να την αποκρυσταλλώσει.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αποφεύγει συστηματικά τις αψιμαχίες και τις επιθέσεις σε ανθυποψηφίους της, δομώντας ένα ενωτικό προφίλ που απευθύνεται στο «όλον» με το βλέμμα στην ενότητα της επόμενης ημέρας. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως αφήνει αναπάντητες επιθέσεις που θεωρεί ότι είναι κάτω από τη ζώνη.

Ο Στ. Θεοδωράκης κινείται γύρω από τον άξονα πως το Κέντρο (ιστορικό και σημερινό) είναι αυτόνομο και αποτελεί τον πολιτικό χώρο που έχει κερδίσει διαχρονικά τις πιο μεγάλες μάχες. Δεν είναι τυχαίες, άλλωστε, οι πολλές και συχνές αναφορές του στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Ο Γ. Καμίνης θα πάει μέχρι την τελική ευθεία «με συνταγή Δήμου Αθηναίων». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα επιχειρήσει να εκπέμψει το μήνυμα πως, όπως ένωσε την ευρύτερη παράταξη στον δήμο και νίκησε απέναντι στις υπόλοιπες δυνάμεις, τις οποίες χαρακτηρίζει «συντηρητικές», την ίδια συνταγή μπορεί να εφαρμόσει και στην παράταξη.

Ο Ν. Ανδρουλάκης θα συνεχίσει να προτάσσει το δίπολο «παλιό και νέο», θέλοντας να περάσει το μήνυμα πως είναι ένας πολιτικός που εκφράζει κάτι φρέσκο και εντέλει μπορεί να σταθεί απέναντι στο μοντέλο που έφερε τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

Ο Γ. Ραγκούσης, που δέχθηκε πυρά για το τελευταίο του βίντεο, όπου έβαζε στο «ίδιο κάδρο» όλους τους ανθυποψηφίους του, κατηγορώντας τους για «συμπόρευση» με τον Κυρ. Μητσοτάκη, δεν έχει σκοπό να αλλάξει αυτή τη γραμμή και θα πάει μέχρι τέλους στη λογική της «αντιμητσοτακικής» συσπείρωσης.

Και ο Γ. Μανιάτης έχει δώσει το στίγμα του που κινείται γύρω από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, ενώ έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως πρέπει να υπάρξει υπέρβαση των παλιών κομμάτων παίρνοντας σαφή θέση υπέρ της κατάργησης των σημερινών σχηματισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή